Un director de școală face un anunț șocant: „Suntem într-un război pandemic”
- Mihai Soica
- 2 septembrie 2020, 10:30
În lipsa unei viziuni unitare, la nivel național, din partea Ministerului Educației, în teritoriu fiecare școală adoptă măsuri pentru începerea noului an școlar, particularizate de la un caz la altul.
De exemplu, la cea mai titrată școală din Cluj Napoca, Colegiul Național ”Emil Racoviță”, elevii din clasele terminale, precum și cei din ciclu primar, vor frecventa zilnic cursurile școlare. Restul elevilor, din clasele a V-a, a Vl-a, a Vll-a, a lX-a, a X-a și a Xl-a, vor merge la școală doar câte o săptămână.,
Conducerea școlii spune că s-a adoptat sistemul hibrid, adică o săptămână la școală, și o alta acasă, unde elevii vor participa la cursurile online. „Am comunicat propunerea Consiliului profesoral și o vom valida în Consiliul de Administrație. Ciclul primar va avea program zilnic, alături de clasele terminale, a VIII-a și a XII-a. Ceilalți vor avea program hibrid, adică vor veni câte o săptămână la școală”, a spus Constantin Corega, directoru, Colegiului „Emil Racoviță”.
De ani de zile, colegiul din Cluj are promovabilitate de sută la sută la examenul de Bacalaureat și cele mai multe medii de zece. „Noi ne-am organizat astfel încât distanțarea să fie posibilă. Nu avem încă nicio normă scrisă și ne organizăm după ce s-a auzit la televizor. Noi păstrăm distanța de un metru între elevi, dar dacă va apărea în cele din urmă un ghid al Ministerului și se impune mai mult vom reevalua.
Vom face un nou Consiliu profesoral și apoi un nou Consiliu de Administrație. Noi oricum vom aproba joi, 3 septembrie, noul mod de organizare a anului școlar 2020 - 2021 în Consiliul de Administrație. Avem si săli mari, de peste 70 de metri pătrați, și punem clasele terminale acolo. Ca norocul că nu sunt mulți copii în clasele acestea, astfel că vor încăpea câte 20 în clase”, a mai explicat Constantin Corega.
Directorul colegiului a mai precizat că elevii vor merge la școală doar de dimineață și i-a rugat pe părinți să înțeleagă că este vorba despre un „război pandemic”. „Încercăm așa, numai de dimineața. Dacă am face jumătate de clasă dimineața și jumătate după-amiaza, am avea nevoie de dublarea normelor. Suntem într-un război pandemic și ne adaptăm cât mai bine pentru a aduce normalitatea, atât cât se poate”, a mai adăugat directorul Colegiului.