Un deputat PNL a recunoscut, pentru EVZ, care este situația actuală din partid, în pragul întrecerii pentru șefie. „La noi e o degringoladă în PNL, a fost de anul trecut și va mai continua până la Congres. E un moment foarte tensionat. La CNC (Consiliul Național de Coordonare – n. red.) a fost vraiște, a fost praf. Zici că partidul ăsta e pe ducă. Incredibil! Simți că nu mai are vlagă, nu mai are vigoare, nu își mai revine. Sperăm ca după ce se alege noua conducere, lucrurile să reintre în normal și să fie o situație care să meargă în direcția relansării”, a spus deputatul, care a dorit însă să rămână la adăpostul anonimatului.

Cine îl vrea pe Cioloș în partid

În ceea ce privește zvonurile despre bătălia pentru conducere dintre Ludovic Orban și edilul Oradei, Ilie Bolojan, liberalul a precizat că „da, e o chestie interesantă. E vorba de poziționarea taberelor. Un sâmbure de adevăr există. Bolojan era adeptul ca să se meargă spre aducerea lui Cioloș în PNL.”

Recent, pe contul de Facebook al fostului premier Dacian Cioloș, cineva i-a cerut acestuia să își înființeze un partid pentru următoarele alegeri. „Puțină răbdare…” a răspuns fostul prim-ministru, lăsând loc de multiple interpretări. „Eu am impresia că Cioloș vrea să facă un alt partid”, a subliniat, pentru EVZ, deputatul liberal.

PNL se simte ofensat

Ieri, într-o intervenție televizată, senatorul PNL Daniel Zamfir a afirmat că a auzit voci în PNL care „nu au nimic împotrivă ca domnul Cioloș să vină un simplu membru în partid, dar să vină direct ca președinte, e mult mai greu”. El a adăugat că „îi spun cu toată colegialitatea (lui Dacian Cioloș – n. red.) că e pe un drum greșit. Marea masă a PNL s-a simțit ofensată de atitudinea lui Cioloș”.

Luna trecută, liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat că „Dacian Cioloș este o soluție de om bun care poate să fie în PNL. Nu vreau să mi se răstălmăcească cuvintele că Turcan spune că Cioloș e bun la șefia PNL. Soluția pentru șefia PNL va reieși din vot”.

Iohannis preferă actuala conducere

Surse din interiorul PNL au precizat, însă, pentru EVZ, că președintele Klaus Iohannis ar dori să păstreze actuala conducere la cârma PNL.

Consiliul Național de Coordonare al PNL a stabilit, sâmbătă, că președintele unic al partidului va fi ales în Congresul din 17 iunie. Cei care au intrat oficial în cursa pentru șefia PNL sunt Ludovic Orban și deputatul Cătălin Predoiu.