Evenimentul Zilei > Actualitate > Un colţ de Rai ascuns în Piatra Craiului
Un colţ de Rai ascuns în Piatra Craiului

Un colţ de Rai ascuns în Piatra Craiului

Satele Măgura şi Peştera, din judeţul Braşov, atrag turişti români şi străini prin simplitate, aer curat, peisajele rurale şi prin oferta bogată de trasee montane.

Dacă vă doriţi o vacanţă în care să combinaţi traseele montane frumoase cu viaţa cuminte de la ţară, două sate de munte aproape rupte de lume, Măgura şi Peştera, vă aşteaptă cu peisajele lor demne de Parcul Naţional Piatra Craiului, unde sunt situate.
Ambele localităţi sunt la o altitudine de 1.000-1.100 metri. Însă, cu siguranţă acesta nu este un loc potrivit pentru turiştii care vor o vacanţă cu gălăgie, cluburi, mici şi bere – nu vor găsi aşa ceva prin preajmă.
În schimb, vor găsi zeci sau chiar sute de turişti străini, veniţi pentru a căuta liniştea vieţii de sat tocmai din Franţa, Germania, Marea Britanie, Ungaria, ţările nordice şi lista poate continua.
Cele două sate fac parte din comuna Moieciu. Dacă în Măgura se ajunge mai uşor prin Zărneşti, pe un drum forestier destul de dificil, însă care poate fi parcurs cu orice autoturism, drumul spre Peştera este mai facil prin Moieciu de Jos, având şi avantajul de a fi asfaltat.
Dacă nu aveţi maşină şi plecaţi din Bucureşti, luaţi trenul până la Braşov, de unde aveţi din oră în oră tren care vă duce până la Zărneşti. De acolo, dacă aveţi suficientă energie, puteţi merge pe jos sau să luaţi un taxi care vă va duce până în Măgura cu 30 de lei. În total, pentru un cuplu, drumul într-o direcţie ajunge la aproximativ 140 de lei.

Obiective de văzut
Turiştii care vin în cele două sate au posibilitatea de a face diverse trasee montane sau de a merge într-o plimbare pe drumul "Povestea satelor de munte", care are o lungime de zece km şi este marcat prin şase panouri pentru turişti care conţin informaţii despre cele două localităţi, Peştera Liliecilor, Piatra Craiului şi Munţii Bucegi.
Totodată, nu rataţi "Prăpăstiile", un loc de o frumuseţe deosebită, unde ajungeţi în cel mult o oră din Măgura. Între cele două sate se află mănăstirea Peştera, neterminată încă, dar unde se ţin deja slujbe religioase.
Doriţi mâncare ecologică? Nicio problemă, întrebaţi localnicii cine are de vânzare ouă, lapte sau brânză bună şi veţi fi îndrumaţi sau chiar serviţi. Atenţie, fructe şi legume nu se prea găsesc în sate, astfel, dacă alegeţi o ofertă fără mese incluse, aveţi grijă să veniţi cu alimentele pregătite, în caz contrar veţi fi nevoiţi să faceţi drumuri până în Moieciu de Jos sau Zărneşti ca să cumpăraţi.

Unde vă cazaţi
Preţurile sunt ceva mai mici în Măgura, cuprinse aproximativ între 80 de lei şi 100 de lei camera dublă pentru o noapte de cazare. De exemplu, casa de vacanţă Hille are un preţ de 80 de lei pe cameră pe noapte, cu baie în cameră, însă are şi o ofertă prin care, dacă staţi şapte nopţi, plătiţi doar şase.
Dacă faceţi rabat la confort şi acceptaţi o cameră cu baia pe hol, veţi plăti 60 lei/camera dublă în timpul săptămânii şi 70 lei în weekend, la Vila Eli. La alte pensiuni precum Nea Marin, Măgura sau Mosorel, toate clasificate la 3 margarete, preţul este de 100 lei camera pe noapte.
În satul Peştera, preţurile sunt ceva mai piperate, ajungând până la 345 lei camera dublă cu mic dejun inclus, la Hotel Nobilis, clasificat la 4 stele. Alte exemple sunt 150 lei în timpul săptămânii şi 190 lei în weekend, cu mic dejun inclus, la Pensiunea Prestige, sau 110 lei/noapte la Pensiunea Măriuca.
Sunt şi variante mai ieftine: o cameră dublă cu baia pe hol costă 60 de lei pe noapte la Pensiunea Garofiţa Pietrei Craiului.
Citiţi şi:

  • Turism pe patru roţi la cote maxime
  • Patru noi trasee deschise în Masivul Retezat, printre care şi Traseul Lacurilor
  • Aventură la Ciocăneşti-comuna muzeu. Preparate din păstrăv, plutărit pe Bistriţa Aurie, river-rafting şi tiroliană
  • România, pe Lonely Planet: Între un Halloween etern şi un ţăran care cară lemne în spate

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.