Un chelner, nemulțumit de bacșisul lăsat de Mircea Badea. „Noi am dat prea puțin, asta era ideea”

Un chelner, nemulțumit de bacșisul lăsat de Mircea Badea. „Noi am dat prea puțin, asta era ideea”

Mircea Badea a povestit că un chelner dintr-un restaurant din SUA a fost nemulțumit de bacșisul pe care l-a lăsat. Mai mult, el a mărturisit că toți angajații localului nu înțelegeau de ce au primit atât de puțini bani.

Mircea Badea a fost să mănânce într-un restaurant din SUA, dar lucrurile nu au decurs așa cum și-a imaginat. Prezentatorul a povestit că a lăsat un bacșiș de 10%, așa cum este normal la noi în țară, dar că angajații din New York au fost nemulțumiți.

După ce a văzut că a primit prea puțin bacșiș, chelnerul l-a întrebat pe Mircea Badea dacă totul a fost cum trebuie și i-a explicat că în New York se lasă un bacșiș de 20%. „Am fost la New York la restaurantul Quality Meats. Ne-am omenit, am consumat, apoi a venit nota de plată. Am lăsat 10% bacșiș și au venit cei de acolo să ne întrebe dacă este vreo problemă.

„A fost totul ok? V-a deranjat ceva?”, am fost întrebați. Oamenii de la restaurant chiar erau îngrijorați. Le-am spus că totul a fost ok și le-am zis: „dar de ce întrebați?”

Micea Badea, mesaj dubios pentru George Simion şi Virgil Popescu! Poate se sărută

sursa: Arhiva EVZ

Și-au dat seamă că suntem de pe altă planetă și ne-au zis că acolo bacșișul este 20%. Noi am dat prea puțin, asta era ideea.”, a relatat Mircea Badea în emisiunea pe care o prezintă la Antena 3 CNN, În gura presei.

Cât bacșiș se lasă în restaurantele din România

În România, la restaurant, suma lăsată la bacșiș trebuie să fie de aproximativ 10-15% din valoarea totală a notei de plată, dar în alte țări, chelnerii cer bacșiș mai mare.

În România, bacșișul se impozitează începând cu 1 ianuarie 2023. Potrivit legii, bacșișul va fi între 0 și 15% din valoarea consumației. Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5610 - „Restaurante”, 5630 - „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”.

Operatorii economici au obligaţia de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinate alegerii de către client, a nivelului bacşişului oferit, între 0% şi 15% din valoarea consumaţiei. Nota de plată trebuie să conţină şi o altă rubrică, în care clientul să poată înscrie suma oferită drept bacşiş, notează dcnews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News