Un bărbat din provincia canadiană Quebec este căutat de poliție fiind suspectat că i-ar fi dat un pumn în față unei asistente medicale întrucât i-a vaccinat anti-Covid soția fără acordul lui.
Bărbatul ar fi agresat-o pe asistentă în biroul unei farmacii din orașul Sherbrooke, acolo unde aceasta se ocupa de vaccinarea împotriva coronavirusului, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției din provincia canadiană Quebec.
„Suspectul nostru s-a dus direct în birou și a început să țipe la asistentă”, a spus purtătorul de cuvânt.
Asistentele medicale s-au tot confruntat cu situații similare de agresiune
Bărbatul a părut să fie șocat de faptul că soția sa a fost vaccinată în farmacie „fără autorizația sa”, și a lovit-o pe asistentă în față, a adăugat acesta.
Deocamdată nu este clar dacă agresorul este împotriva vaccinărilor și nici dacă soția sa chiar a fost vaccinată în respectiva farmacie.
La nivel global, de la începutul campaniilor de vaccinare, asistentele medicale s-au tot confruntat cu situații similare de agresiune, spun experții în sănătate.
Premierul Justin Trudeau a declarat în urmă cu câteva luni că oricine dorește poate fi complet vaccinat în Canada până la sfârșitul lunii septembrie. Analiștii afirmă însă că această țintă este nerealistă, în condițiile în care țara nord-americană a făcut pași greșiți în campania actuală de vaccinare a populației împotriva coronavirusului. Aceasta în ciuda faptului că guvernul de la Ottawa a reușit să-și asigure cel mai mare număr de doze de vaccin anti-COVID pe cap de locuitor din lume și l-a desemnat pe un militar cu 30 de ani de experiență – generalul-maior Dany Fortin – în fruntea eforturilor logistice de distribuire și inoculare a canadienilor.
În timp ce abordarea tipică pentru vaccinările COVID-19 la nivel mondial presupune utilizarea aceleiași mărci de vaccin pentru fiecare din cele două doze – de exemplu, Pfizer + Pfizer, Moderna + Moderna sau AstraZeneca + AstraZeneca – administrată la intervale specifice, Canada a experimentat două abordări neobișnuite: a oferit, în unele situații, doze de vaccin diferite pentru persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze împotriva coronavirusului (de exemplu, AstraZenaca + Moderna) și a întârziat administrarea celei de-a doua doze cu până la patru luni.