Evenimentul Zilei > Actualitate > Un bărbat și-a scos soția din carantină și a aruncat-o afară. S-a ales cu o amendă consistentă
Un bărbat și-a scos soția din carantină și a aruncat-o afară. S-a ales cu o amendă consistentă

Un bărbat și-a scos soția din carantină și a aruncat-o afară. S-a ales cu o amendă consistentă

După o discuție aprinsă cu partenera, un bărbat a decis a apelat la un gest necugetat. A fost sancționat de polițiști.

Restricțiile adoptate de autorități creează certuri conjugale. Este cazul unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din Pitești, care a decis să-și dea soția afară din casă, deși femeia se afla sub incidența regulilor impuse în perioada pandemiei de coronavirus.

Ea revenise în România dintr-o țară aflată pe „lista galbenă”, așa că a intrat în autoizolare la domiciliu. Din cauza unor discuții în contradictoriu, bărbatul s-a enervat pe consoarta sa, pe care a alungat-o din casă.

S-a ales cu o amendă de 1.000 de lei

Sesizați de vecini, polițiștii argeșeni s-au dus la locul cu pricina pentru a media cearta. Drept urmare, soțul aprig la mânie s-a ales cu o amendă consistentă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială. Femeia care ar fi trebuit să stea în carantină „a avut discuţii contradictorii cu soţul acesteia, de 51 de ani, din Piteşti, care nu a mai fost de acord ca aceasta să continue să locuiască pe perioada măsurii la această adresă, motivare sub care a alungat-o din locuinţă”, au informat oficialii de la Inspectoratul Poliției Județene Argeș.

„La acest moment se observă un trend uşor descrescător”, spune Raed Arafat

Altfel, conform datelor oficiale, în țara noastră, în ultimele 24 de ore, au fost 5.697 de cazuri noi de COVID-19. Alți 107 români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La terapie intensivă sunt 1.297 de pacienți COVID.

Până acum, în total, au murit 13.969 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la data de 26 februarie.

„La acest moment se observă un trend uşor descrescător, dar asta nu trebuie, bineînţeles, să fie un mesaj de liniştire, ci trebuie să fie un mesaj de precauţie, în sensul în care să menţinem acest trend cel puţin în următoarea perioadă”, a declarat Raed Arafat, joi, în ședința de guvern.