Inițial, bărbatul s-a dus în curtea unei vecine cu un cuțit, pentru a-i tăia acesteia furtunul de la pompa de apă.

„Un echipaj de poliţie şi o ambulanţă au sosit la locul indicat, iar bărbatul a ameninţat cu o furcă poliţiştii şi personalul ambulanţei. Prin urmare a fost solicitat ajutorul agenţilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale“, a spus Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

La sosirea echipajelor, bărbatul a fugit în podul casei de unde a aruncat cu pietre şi bucăţi de ţiglă în poliţişti, iar apoi a coborât cu două furci şi un cuţit.

„Agenţii au folosit mai multe spray-uri lacrimogene şi butelii de gaz pentru a-l opri pe bărbat, a fost somat să se oprească, însă acesta l-a atacat cu o furcă pe unul dintre agenţi, înţepându-l în zona pieptului. Agentul însă a fost protejat de vesta din dotare. Un alt poliţist a executat apoi un foc cu arma din dotare către agresor pentru a-şi salva colegul“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Bărbatul a fost împușcat în fesă, iar glonțul i-a ajuns în abdomen. A fost operat la scurt timp la Spitalul Județean Brașov, dar pierduse mult prea mult sânge, iar în cursul nopții, acesta a murit.

În 2010, bărbatul a mai atacat un agent de poliţie solicitat să intervină pentru a aplana un conflict, poliţistul fiind rănit de agresor. Pe numele acesuia a fost deschis atunci dosar penal, însă nu s-a luat nicio măsură împotriva lui, ţinând cont că nu avea discernământ, potrivit sursei citate.