Un bărbat este captiv, legal, în țara în care a fost căsătorit. Poate pleca de aici abia peste 8.000 de ani
- Nicolae Comănescu
- 27 decembrie 2021, 11:44
Un cetățean australian a avut mari probleme, în Israel, după ce s-a despărțit de soția sa. Dacă nu plătește o pensie alimentară de proporții, nu poate pleca din țară decât peste 8.000 de ani.
Un bărbat din Australia a fost împiedicat să părăsească Israelul, fiind victima unei legi care i-a interzis să părăsească „Țara Sfântă” până la 31 decembrie în anul 9999. Mai exact, pentru următorii 8000 de ani.
Un cetățean australian, în vârstă de 44 de ani, trebuie să achite o pensie alimentară în valoare de 3 milioane de dolari. Soția sa a cerut divorțul
Noam Huppert, în vârstă de 44 de ani, trebuie să plătească o pensie alimentară ce se ridică la suma de peste 3 milioane de dolari. Huppert se mutase în Israel în anul 2012 pentru a fi alături de cei doi copii ai săi, care la acea vreme aveau trei luni și, respectiv, cinci ani. Fosta soție a lui Huppert s-a adresat tribunalului pentru a cere divorțul.
În anul 2013, o instanță din Israel a emis un ordin de „suspendare” împotriva australianului, căruia i-a interzis să părăsească țara până la 31 decembrie 9999, până în momentul în care nu plătește 3 milioane de dolari pentru pensia alimentară viitoare a copilului.
Vrea să părăsească Israelul din anu 2013, dar nu poate. Mai multe organizații pentru drepturile omului au militat împotriva acestei legi
Huppert a fost chimist analitic pentru o companie farmaceutică. Cetățeanul australian susține acum că este închis din 2013 în interiorul granițelor Israelului, chiar dacă unii jurnaliști au încercat să sensibilizeze opinia publică împotriva acestei legi extrem de aspre. Grupurile pentru drepturile omului au militate, de asemenea, împotriva legii.
Nimeni nu știe cu exactitate câte persoane au avut de suferit din cauza acestei măsuri
Potrivit rapoartelor, sute de australieni ar fi devenit victime ale acestei legi. Și asta chiar dacă la nivel mondial se știu foarte puține lucruri despre aceasta. Legea este aproape necunoscută în Occident și atrage foarte puțin atenția asupra sa.
Cu toate acestea, nu se știe câte persoane au avut de suferit în urma acestei legi care, aparent, impune o interdicție virtuală de călătorie pentru soț.