Evenimentul Zilei > Social > Un bărbat de naţionalitate palestiniană ridicat de DIICOT! Ce au descoperit procurorii la PERCHEZIȚII. Propagandă teroristă în România. ALERTĂ!
Un bărbat de naţionalitate palestiniană ridicat de DIICOT! Ce au descoperit procurorii la PERCHEZIȚII. Propagandă teroristă în România. ALERTĂ!

Un bărbat de naţionalitate palestiniană ridicat de DIICOT! Ce au descoperit procurorii la PERCHEZIȚII. Propagandă teroristă în România. ALERTĂ!

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, cetăţean român de naţionalitate palestiniană, este cercetat de procurorii DIICOT pentru implicare în promovarea unor mesaje specifice organizaţiilor teroriste. În plus, acesta este suspectat că se afla într-o etapă „avansată” de radicalizare şi că se instruia cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

Conform Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, dosarul privindu-l pe bărbatul de 30 de ani a fost deschis la sesizarea Serviciului Român de Informaţii.

Ce au spus procurorii despre cetățeanul român de naționalitate palestiniană

 

Suspectul, cetăţean român de naţionalitate palestiniană, prezintă indicii conform cărora se află, conform anchetatorilor, într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.

”Persoana a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste” se arată în comunciatul DIICOT.

Joi, procurorii împreună cu ofiţeri de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut o percheziţie la domiciliul suspectului situat pe raza judeţului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice. Suspectul urmează aă fie audiat în dosarul în care este suspectat de de implicare în promovarea prin propagandă a unor mesaje radicale specifice unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu şi instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive, potrivit news.ro.