Un autobuz cu pasageri a căzut în râu, în Sankt Petersburg. Cel puțin un om a murit

Un autobuz cu pasageri a căzut în râu, în Sankt Petersburg. Cel puțin un om a murit Sursa foto: Twitter (X)

Un autobuz cu 20 de pasageri a căzut într-un râu din Sankt Petersburg. Din primele informații se pare că șoferul vehiculului a pierdut controlul volanului, iar ulterior s-a ciocnit cu două mașini.

După impactul puternic, autobuzul s-a ciocnit de un parapet, iar ulterior a căzut în apă. Din imaginile surprinse la fața locului se poate observa cum vehiculul s-a scufundat aproape în întregime în apă.

Sankt Petersburg. Oamenii din jur au încercat să ofere ajutor

Potrivit presei locale, un om a murit, iar alți patru au fost grav răniți. Martorii incidentului au sărit să ofere ajutor celor prinși în autobuz, până la intervenția autorităților.

Din clipurile postate pe rețelele sociale poate fi observat un grup de bărbați ce încearcă să scoată pasagerii prin plafonului autobuzului ce stă integral sub apă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Impactul a fost atât de puternic încât bilanțul victimelor ar putea crește în orele următoare.

Autobuz Rusia

Sursa foto: Twitter (X)

Momentan nu se cunoaște cauza care a dus la producerea accidentului din Sankt Petersburg.

Peste 70 de salvatori au fost trimiși la locul incidentului

Astăzi (n.r. – vineri), în jurul orei unu după-amiaza, poliția a primit un raport că un autobuz de pasageri a căzut de pe un pod în râul Moika în zona casei (numărul) 69 de pe strada Bolșaia Morskaia. În acel moment erau aproximativ 20 de persoane în interiorul vehiculului”, a transmis ministerul rus al afacerilor interne.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a anunțat că în total, 18 mașini și 69 de salvatori sunt implicați în operațiunile de salvare.

Echipele de salvare s-au mobilizat rapid pentru a-i scoate pe oameni din apă, în timp ce autoritățile au început o anchetă pentru a clarifica circumstanțele accidentului.

Conform comunicatului de presă emis de parchetul din Sankt Petersburg, acesta a preluat conducerea investigației în ceea ce privește circumstanțele accidentului, potrivit TASS.