Evenimentul Zilei > Actualitate > Un atac cu dronă a lovit aerodromul Kursk din Rusia. Kremlinul acuză Ucraina că a folosit „drone de fabricație sovietică”. Video
Un atac cu dronă a lovit aerodromul Kursk din Rusia. Kremlinul acuză Ucraina că a folosit „drone de fabricație sovietică”. Video

Un atac cu dronă a lovit aerodromul Kursk din Rusia. Kremlinul acuză Ucraina că a folosit „drone de fabricație sovietică”. Video

Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina „a încercat să lovească” aerodromul din regiunea Riazan și aerodromul Engels din regiunea Saratov cu „drone de fabricație sovietică”.

Un aerodrom din regiunea rusă Kursk, aflată în sud-vestul ţării, la graniţa cu Ucraina, a fost ţinta unui atac cu dronă care a incendiat un rezervor de stocare a combustibilului, a anunţat marţi guvernatorul. Dronele au fost interceptate, dar resturile au căzut și au explodat pe aerodromuri, a adăugat oficialul, potrivit The Guardian.

Trei soldați au fost uciși și alți patru răniți

„Ca urmare a unui atac cu drone, un rezervor de depozitare a petrolului a luat foc în zona aerodromului Kursk. Incendiul este localizat. Toate serviciile de urgență sunt la fața locului”, a declarat guvernatorul Regiunii Kursk, Roman Starovoit, într-o postare Telegram marți dimineață. în jurul orei 7:20, ora locală.

Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a încercat să lovească aerodromul Diaghilevo din regiunea Riazan şi aerodromul Engels din regiunea Saratov cu drone de fabricaţie sovietică. Trei soldaţi au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi, iar două aeronave au fost avariate.

Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru niciunul dintre atacuri

Dacă se află în spatele lor, atacurile de luni ar fi cele mai îndepărtate de graniţă, în interiorul profund al teritoriului Rusiei, de când Moscova a invadat Ucraina la 24 februarie.

Potrivit The New York Times, care citează un oficial ucrainean de rang înalt, a declarat că dronele implicate în atacurile de luni au fost lansate de pe teritoriul ucrainean, iar cel puţin una dintre lovituri a fost efectuată cu ajutorul forţelor speciale din apropierea bazei.

La rândul său, compania israeliană ImageSat International a transmis imagini din satelit care ar arăta urme de incendiu şi rămăşiţe în apropierea unui avion Tu-22M de la baza aeriană Diaghilevo.

Atacul survine la o zi după ce Rusia a dat vina pe Ucraina pentru loviturile cu drone asupra a două baze aeriene rusești

Rusia susţine că a răspuns la atacurile de luni cu o lovitură masivă asupra sistemului de control militar şi asupra altor ţinte folosind arme de înaltă precizie trase din aer şi de pe mare, în care au fost lovite toate cele 17 obiective, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Atacurile, care au aruncat din nou părţi ale Ucrainei în întuneric şi frig, s-au soldat cu cel puţin patru morţi, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta a mai spus că majoritatea celor aproximativ 70 de rachete trase de ruşi au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, informează CNN

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: