Unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni români ai ultimilor ani a avut probleme cu legea. Cel al cărui nume de scenă este What’s Up a avut întocmit un dosar în care era acuzat că a agresat trei polițiști. Marius Marian Ivancea a scăpat însă de necazuri, după ce, în urmă cu câteva zile, procurorii au decis să claseze dosarul, care stătea în așteptare de o jumătate de an, conform spynews.ro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au trimis dosarul în instanță pentru a primi confirmarea acestei soluții. Acum, urmează ca judecătorii să dea un verdict la data de 14 iulie.

Anul trecut, înaintea Crăciunului, artistul a avut un conflict cu oamenii legii, s-a opus reținerii și pe unul dintre polițiști l-a mușcat de picior. El a adus și amenințări și le-a transmis agenților că-i va bate cu ajutorul unor profesioniști.

Conform legii, Marius Marian Ivancea risca până la șapte ani de închisoare. „Insulta, calomnia ori amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 4 ani. (…)

Lovirea sau orice acte de violență, precum și vătămarea corporală săvârșite împotriva persoanei prevăzute în alin. 1, aflată în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 7 ani”, se spune în textul de lege la care se încadrau faptele cântărețului.

După scandalul cu pricina, What’s Up a fost dus în fața instanței, nu a fost reținut, dar a fost plasat sub control judiciar și a primit sarcina de-a merge săptămânal la sediul Secției 11 de Poliție.

La începutul lunii trecute, What’s Up a fost implicat într-un nou scandal. El a lovit un vecin care i-a reproșat că ascultă muzică prea tare. A fost amendat cu suma de 1.000 de lei.