Un an de la TRAGEDIE DIN APUSENI. Parastas la locul accidentului pentru Adrian Iovan și Aura Ion

Un an de la TRAGEDIE DIN APUSENI. Parastas la locul accidentului pentru Adrian Iovan și Aura Ion

Pe 20 ianuarie se împlinește un an de la accidentul aviatic din Munții Apuseni în urma căruia pilotul Adrian Iovan și studenta medicinistă Aura Ion și-au pierdut viața. Astăzi, familiile lor au organizat un parastas la locul tragediei.

"Este hotarârea noastră, a prietenilor şi apropiaţilor lui, pentru că acolo s-a întâmplat, acolo a fost neputinţa noastră şi a celor care erau în măsură să îi ajute. Îmi doresc să îi păstrez amintirea toată viaţa, iar prin această pomenire a lui, non-stop, putem spune că nu a murit. Important este că ne ducem să aprindem o lumânare acolo unde Adrian a avut cel mai greu moment din viaţa lui, când i-a salvat pe toţi pasagerii din avion. Cei care trebuiau să îi găsească nu au fost în stare să îl salveze şi pe el. Povestea e foarte lungă...", a afirmat Romaniţa Iovan, fosta soție a pilotului, potrivit ziarulring.ro.

Deşi a trecut aproape un an de la tragedie, încă există controverse, iar vinovaţii nu au fost găsiţi. Peste 200 de persoane au fost audiate pe parcursul a 2.354 ore de anchetă şi s-au solicitat relaţii de la peste 40 de instituţii ale statului.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.