Un fotograf din Florida a reușit să surprindă în Parcul Național Everglades un videoclip care prezintă un aligator în timp ce își vânează prânzul.
Alison Joslyn a fost martora unei întâlniri intrigante în porțiunea Shark Valley din parc, atunci când a dat peste un aligator. În timp ce se plimba pe bicicletă, ea a surprins imagini cu un aligator care devorează un piton birmanez de mari dimensiuni, un șarpe care nu este nativ în Florida. Ea a împărtășit apoi aceste imagini pe rețelele de socializare.
„Am recunoscut imediat că am fost martoră la ceva cu adevărat remarcabil”, a împărtășit ea cu Storyful. „Aveam impresia că amândoi ar putea fi morți, până când aligatorul și-a deschis în mod neașteptat unul dintre ochi pentru a mă privi! Uf! Echipa gazdă sărbătorește o victorie binemeritată!”
Comisia pentru pescuit și viață sălbatică din Florida (Florida Fish and Wildlife Commission - FWC) clasifică pitonii birmanezi drept specii invazive din cauza efectelor lor dăunătoare asupra faunei locale, după cum se precizează pe site-ul oficial al acesteia.
Un aligator ieșit din comun
Această specie particulară este cunoscută pentru dimensiunile sale impresionante și se găsește de obicei în mediile acvatice. Potrivit Comisiei pentru conservarea peștilor și a vieții sălbatice din Florida (FWC), pitonii birmanezi adulți care se găsesc în Florida măsoară de obicei între 1,80 și 2,80 metri lungime. Cu toate acestea, cel mai mare piton înregistrat vreodată în zonă atingea o lungime impresionantă de 5,5 metri.
„În Florida, s-a observat că pitonii birmanezi consumă o gamă variată de mamifere, păsări, reptile și chiar aligatori”, potrivit Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC). Agenția precizează că specia poate fi capturată și „ucisă de om pe tot parcursul anului, fără permis sau licență de vânătoare, pe terenurile gestionate de 32-Commission în sudul Floridei”.
Potrivit site-ului Muzeului Național de Poștă Smithsonian, Parcul Național Everglades este unic prin coexistența aligatorilor și a crocodililor. De asemenea, este singurul loc din Statele Unite unde oamenii pot observa crocodili, datorită combinației de apă dulce din lacul Okeechobee și apă sărată din ocean.
Serviciul Parcurilor Naționale raportează că parcul primește în medie 1 milion de vizitatori anual. În total, în această zonă se găsesc 13 specii pe cale de dispariție și 10 specii amenințate.
sursa: www.foxnews.com