Evenimentul Zilei > Social > Un afacerist a dat o ţeapă de 5 milioane de euro după ce a încercat să vândă tone de carne stricată la Iaşi
Un afacerist a dat o ţeapă de 5 milioane de euro după ce a încercat să vândă tone de carne stricată la Iaşi

Un afacerist a dat o ţeapă de 5 milioane de euro după ce a încercat să vândă tone de carne stricată la Iaşi

Un afacerist basarabean a dat o lovitură de aproape 5 milioane de euro după ce în trecut a încercat să vândă tone de carne alterată în magazinele şi supermarketurile din Iaşi.

Serghei Demidov este în vizorul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi a devenit cunoscut pe plan local după ce a închiriat mai multe ferme ale Avicola SA şi a încercat să vândă câteva tone de carne stricată în magazinele din Iaşi.

Acesta a reuşit în doar trei ani să ruleze afaceri de 50 de milioane de euro, după care a dat ţeapă autorităţilor şi partenerilor de afaceri cu aproape 5 milioane de euro.

Afaceristul a închiriat de la Avicola SA  mai multe ferme pentru creşterea puilor, iar în primul an a depăşit pragul de 60 de milioane de lei în cifra de afaceri, însă firma a intrat în faliment la cererea creditorilor, iar basarabeanul a lăsat în urmă utilaje în valoare de 740 de mii de lei.

Cele mai importante active ale Avicola Iasi, în special fermele şi abatorul de la Târgu Frumos, au fost închiriate către firma Makler Plus, controlată de afaceristul ucrainean Serghei Demidov.

Avicola SA are de recuperat de la Makler Plus circa 570 mii lei, suma reprezentând contravaloarea chiriilor neachitate. 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: