Într-un interviu pentru postul TV din Dubai, Al-Aan, Enright a declarat că s-a decis să se alătur luptei contra teroriștilor după ce a văzut întregistrarea cu pilotul iordanian ars de viu într-o cușcă.

Ceea ce i s-a părut și mai grav actorului a fost că autorul execuției a fost un britanic. Enright, care trăiește în Statele Unite, spune că a simțit că are o datorie față de America.

Actorul, în vârstă de 51 de ani, a spus că este gata să moară dacă va fi cazul:

„Merită să fie rași de pe fața pământului. Nu avem venit aici să mă plimb, am venit să lupt, iar dacă va fi să mor, fie, voi muri. Nu am venit să mă joc.”

Michael Enright a declarat că nu a spus nici prietenilor săi de la Hollywood, nici familiei despre plecarea sa în Siria. Totuși el le-a scris o dată, spunându-le că-i iubește și că este posibil să nu se mai revadă niciodată.

Odată ajuns în Kurdistan, Enright afirmă că a învățat multe lucruri despre islam și că și-a schimbat numele în Mustafa Michael Ali. El nu are pregătire militară și foarte puțină experiență în mânuirea armelor de foc, potrivit biografiei sale de pe site-ul cinematografic IMDB.

Te-ar putea interesa și: