„UMBRA MĂRILOR” a ŞOCAT o lume întreagă. Cum arată nava americană INVIZIBILĂ care a SIDERAT Rusia | GALERIE FOTO

„UMBRA MĂRILOR” a ŞOCAT o lume întreagă. Cum arată nava americană INVIZIBILĂ care a SIDERAT Rusia | GALERIE FOTO

La începutul anilor ’80, tensiunile din timpul Războiului Rece au atins cele mai înalte cote de după Criza Rachetelor din SUA, iar americanii căutau obţinerea unui avantaj strategic asupra adversarilor.

  FANTOMĂ extraterestră. O femeie se plimbă pe planeta MARTE. Cum explică NASA imaginile ŞOCANTE | GALERIE FOTO

 

Deşi rachetele care puteau fi lansate de la bordul submarinelor făceau parte din triunghiul militar strategic american (alături de rachetele balistice şi bombardierele strategice), SUA au testat viabilitatea navelor dotate cu armament nuclear, invizibile pe radarele inamice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatul a venit din partea companiei Lockheed Martin, care a proiectat şi fabricat o navă cel puţin bizară, numită „Umbra mărilor”, conform Business Insider.

Ajunsă în posesia marinei americane în 1985, nava a rămas secretă până la dezvăluirea ei publicului larg în 1993. Aceasta a fost testată, în continuare, până în 2006, când a fost retrasă din uz.

„Umbra mărilor” era caracterizată printr-un grad de automatizare mult mai ridicat decât cel al celorlalte nave din dotarea marinei americane, iar specialiştii SUA doreau să testeze modul în care o navă militară se putea comporta exemplar cu un echipaj foarte puţin numeros la bord.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arăta „Umbra mărilor”, nava americană invizibilă care promitea să îngenuncheze URSS.

  Vine SFÂRŞITUL LUMII, iar omenirea va fi NIMICITĂ! NASA a luat, deja, atitudine! Ce se va întâmpla în septembrie