Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente au adus la secție mai mulți ultrași de la CSA Steaua, care s-au luat la bătaie după meciul jucat pe stadionul Ghencea și câștigat de CSA Steaua cu scorul de 2-0.
Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare 10 mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Călărași și Dâmbovița, emise pe numele unor persoane față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere. Ultrașii s-au luat la bătaie la finalul meciului jucat pe stadionul Ghencea, pe care l-a câștigat CSA Steaua.
Ce spun oamenii legii
„În fapt, la data de 18 aprilie 2023, la finalul unei competiții sportive, care s-a desfășurat pe un stadion din Sectorul 6, mai multe persoane, membri ai unei galerii de suporteri, aflate în zona destinată oaspeților, ar fi provocat distrugeri prin incendierea scaunelor și prin întreținerea focului produs, acțiuni prin care au creat indignare în rândul celorlalți participanți la eveniment, tulburând, astfel, ordinea și liniștea publică. În urma unui complex de activități, au fost identificați zece bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.
La data de 19 iulie 2023, în urma punerii în aplicare a mandatelor de aducere, persoanele în cauză au fost depistate și conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.
Ulterior, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de cei în cauză și au fost prezentați în fața magistraților, pentru 9 dintre aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și interzicerea participării la manifestări sportive.
Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, anunță Poliția Capitalei.