Evenimentul Zilei > Social > ULTIMUL MESAJ AL AUREI ION către prietena ei: „SĂ NU MORI, că trebuie să mergem în Anglia!” – IMAGINI INEDITE
ULTIMUL MESAJ AL AUREI ION către prietena ei: „SĂ NU MORI, că trebuie să mergem în Anglia!” – IMAGINI INEDITE

ULTIMUL MESAJ AL AUREI ION către prietena ei: „SĂ NU MORI, că trebuie să mergem în Anglia!” – IMAGINI INEDITE

Raluca Manole, prietena studentei care a pierit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a dezvăluit că urmau să plece, la vară, în Bristol, la sora ei.

Înainte de a pleca cu "zborul morţii", Aura Ion, studentă în anul V la Facultatea de Medicină Militară din cadrul Universităţii "Carol Davilla", care şi-a pierdut viaţa, în urmă cu o săptămână, în tragedia aviatică din Munţii Apuseni, îşi făcuse planuri de viitor. Împreună cu buna sa prietenă, Raluca Manole, o tânără în vârstă de 26 de ani, Aura urma să plece, la vară, în Anglia, unde lucrează sora ei mai mare. Ironia sorţii, cu o zi înainte de a se îmbarca în aeronava pilotată de Adrian Iovan, ea i-a transmis un mesaj Ralucăi: "Să nu cumva să mori, că trebuie să mergem în Anglia".
Voluntar la "Human Body"
Raluca Manole a povestit, pentru "Evenimentul zilei", că, duminica trecută, i-a transmis un mesaj Aurei. "Mă durea măseaua şi nu ştiam ce să mai fac. I-am trimis un mesaj pe telefon. Mi-a răspuns să iau nişte pastile şi să am grijă să nu mor", a rememorat tânăra.
Cele două tinere se ştiau de aproape un an. S-au cunoscut la expoziţia "The Human Body", care a avut loc anul trecut, între lunile martie şi iunie, la Muzeul "Antipa". "Şi ea, şi eu eram voluntari. Ea era studentă la Medicină, iar eu la Drept. Eu lucram la scanare, iar ea prezenta exponatele. Îi plăcea foarte mult să povestească despre corpul uman. Celor care erau fumători le descria plămânii şi efectul nociv al ţigărilor", îşi aminteşte Raluca. Tânăra spunea că Aura îşi dorea să devină medic cardiolog. "Era atât de pasionată de sănătate, încât, când auzea ceva despre medicină mergea şi ea. Era pe primul plan. Nu cred că avea vreo notă sub zece", rememorează Raluca. Aura Ion a rămas prietenă cu mulţi dintre cei pe care i-a întâlnit la expoziţia "Human Body". "Cei din grup s-au întâlnit în memoria ei, dar eu nu am putut ajunge. Ultima oară ne-am văzut acum două săptămâni, deşi vorbeam zilnic. Nici acum nu realizez că nu mai e. Parcă e în altă ţară, parcă nu a murit", spunea Raluca.
"Mă gândesc ce medic bun ar fi fost"
Între cele două tinere s-a înfiripat o prietenie atât de trainică încât Aura i-a propus Ralucăi să meargă cu ea, în Marea Britanie, la Bristol, unde lucrează sora ei: "Urma să mergem la vară. Îmi spunea că mai are de dat rezidenţiatul. Apoi, voia să îşi facă stagiatura în Germania".
În câteva cuvinte, Raluca a descris-o pe Aura: "Era o persoană foarte inteligentă, sarcastică. Ştiu că nu i-ar plăcea să plâng. Era ca o păpuşă de porţelan, foarte finuţă, foarte feminină".
Ea spunea că Aurei îi plăcea foarte mult Osho, înţeleptul indian care a creat un adevărat curent existenţial.
"Era o persoană inteligentă, spirituală care sper să nu îşi fi pierdut viaţa degeaba. Se uita la videoclipuri despre spiritualitate. Cum să evoluăm ca oameni, care e scopul pe lumea asta… Avea genul acela de prezenţă care te calma. E o mare pierdere. Mă gândesc ce medic bun ar fi fost. Era un om dedicat salvării de vieţi omeneşti", concluzionează Raluca Manole.
Ancheta: vor fi audiaţi salvatorii
Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa, lunea trecută, după ce un avion de mici dimensiuni, de tip BN2, la bordul căruia se afla o echipă de medici, a aterizat forţat într- o zonă muntoasă, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Cei şapte pasageri au fost găsiţi de săteni, după şase ore, fapt ce a stârnit un val de indignare la adresa autorităţilor, mai ales că studenta şi pilotul au murit de frig. Epava avionului a fost transportată la Bucureşti, unde va fi analizată de experţi. Anchetatorii aşteaptă raportul inspectoratului CIAS şi raportul de expertiză. Ei spun că o concluzie preliminară va putea fi trasă după audierea martorilor şi studierea documentelor de la instituţiile implicate în acţiunea de salvare.