Evenimentul ZileiActualitateUltimul interviu dat EvZ de Tamara Buciuceanu Botez. Momentul în care a rupt tăcerea

Ultimul interviu dat EvZ de Tamara Buciuceanu Botez. Momentul în care a rupt tăcerea

Ultimul interviu dat EvZ de Tamara Buciuceanu Botez. Momentul în care a rupt tăcerea
Tamara Buciuceanu Botez era o persoană punctuală și atentă la aparițiile publice, acordând rareori un interviu,

Punctuală, selectivă, astfel o caracteriza în câteva cuvinte Liana Tatos, producătorul emisiunii „Nemuritorii”, cea care a reușit să obțină în anul 2011 un interviu cu marea actrița, când aceasta avea 82 de ani.

Interviul a fost difuzat pe B1TV, după ce marea artistă a refuzat 20 de ani să dea un interviu. Pentru a o avea în emisiune, Liana Tatos, producătorul executiv, a rugat-o timp de aproape un an de zile pe marea actriță. Liana Tatos a povestit cum au decurs filmările pentru interviul cu marea doamnă a comediei românești.

„Este, categoric, un eveniment în viaţa oricărui jurnalist. Dacă e tânăr, înseamnă că ori e foarte deştept, ori i-a pus Dumnezeu mâna-n cap. Tamara Buciuceanu, neapărat şi Botez, pentru că doctorul Botez a fost un soţ de excepţie, este selectivă. O ştiţi guralivă, «Toamna bobocilor», analfabetă tiranică, «Alo, aterizează străbunica », autoritară în Madam Isoscel, «profa de mate» neiertătoare din seria «Liceenilor », curioasă, băgăcioasă, intrigantă în «Cuibul de viespi», ei bine, fiecare rol a fost construit cu grijă, ascunzând, de fapt, adevărata faţă a Tamarei Buciuceanu. Tamara Buciuceanu nu acceptă orice invitaţie, Tamara Buciuceanu nu vorbeşte oricum, cu oricine şi despre orice. Tamara Buciuceanu nu te refuză direct, se preface a fi ocupată sau bolnavă, pentru că e prea elegantă pentru a spune brutal «NU», dar până nu e convinsă că este o invitaţie necompromiţătoare pentru imaginea cu care şi-a obişnuit publicul, este de neurnit”, spune Tatos.

Tamara Buciuceanu, un om punctual

„«Doamna Tama», cum îi spuneau şi îi spun şi astăzi liceenii de acum 25 de ani este, în primul rând extrem de punctuală. Nu a venit nici la zece şi cinci, nici la zece fară cinci, ci la zece punct, şi să ştiţi că a circulat prin acelaşi oraş aglomerat care, de multe ori, ne este nouă scuză pentru neseriozitate. A refuzat machiajul («Ei, hai, un pic de pudră, acolo, dar atât! Nu-mi ascund vârsta, am 82 de ani»). (…) Mulţumită de libertatea de a spune orice, fără scenariu şi fără text, a vorbit mai mult despre cei dragi, artişti la fel de faimoşi că şi ea, dar despre care puţînă lume ştie că îi sunt rude apropiate: cântăreaţa de operă Iulia Buciuceanu, actorii George Constantin (cumnat), Mihai Constantin (nepot) şi Mihnea, strănepotul de 11 ani, deja prezent pe scenă Naţionalului bucureştean”, a povestit  Tatos.

Citește aici ultimul interviu dat EvZ de marea actriță:

Tamara Buciuceanu, interviu după 20 de ani


Accesează: