Ultimele zile ale târgului Gaudeamus

Ultimele zile ale târgului Gaudeamus

Cărţi de Neagu Djuvara, Lucian Boia, Andrei Pleşu sau de Alex Leo Şerban dau piept cu cititorii la finalul târgului de carte bucureştean.

Astăzi, la standul editurii Polirom, de la ora 12.30, se lansează cartea "Politica pronatalistă a regimului Ceauşescu", volumul al doilea, de Corina Doboş, Luciana Jinga, Florin Soare, Cristina Roman. Prezintă Mihaela Miroiu, Bogdan Iacob, Corina Doboş, Florin S. Soare, Cristina Roman şi Adrian Şerban.

La aceeaşi oră, la standul Humanitas este prezentat volumul "Capcanele istoriei. Elita intelectuală românească între 1930-1950", de Lucian Boia. Vor fi prezenţi autorul, alături de Florin Ţurcanu, Sorin Lavric şi de Gabriel Liiceanu.

Cu o jumătate de oră mai devreme, editura are programat un eveniment Neagu Djuvara: "Răspuns criticilor mei şi neprietenilor lui Negru Vodă" şi "Thocomerius-Negru Vodă. Un voivod de origine cumană la începuturile Ţării Româneşti", ediţie adăugită. Participă Neagu Djuvara şi Ştefan Andreescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recomandări pentru duminică

În ultima zi a târgului de carte Gaudeamus, la 12.30 se lansează volumul "Funcţia critică a credinţei", de André Scrima, iar la eveniment participă Andrei Pleşu şi Anca Manolescu. De altfel, cel dintâi va fi prezent la evenimentul Humanitas Multimedia de la 13.00. Atunci se va lansa la Gaudeamus seria de 10 audiobook-uri intitulată "50 de minute cu Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu", în prezenţa ambilor vorbitori.

La Polirom, cu 30 de minute mai târziu, Horia-Roman Patapievici şi Marius Chivu prezintă micro-romanul "Litera din scrisoarea misterioasă", de regretatul Alex Leo Şerban.

FILM

Premieră naţională la DaKINO

Astăzi, de la ora 20.30, la cinematograful Patria poate fi vizionat un lungmetraj despre spioni în cadrul celui mai vechi festival de film din Bucureşti, aflat anul acesta la a 21-a ediţie. Festivalul durează până astă-seară, atunci când se va încheia cu proiecţia unui thriller britanic de excepţie, cu mari şanse la Oscarurile pentru actorie, "Tinker Taylor Soldier Spy", care-i are în distribuţie pe Gary Oldman, Colin Firth şi Tom Hardy şi care este o adaptare după un roman de John Le Carré. Lungmetrajul de Tomas Alfredson a avut premiera la Festivalul de film de la Veneţia şi a beneficiat de elogii unanime din partea criticilor.

SPECTACOL

"Requiem. Nu ştii nimic despre mine"

Spectacolul "Requiem. Nu ştii nimic despre mine" va avea loc pe 27 şi 29 noiembrie, în Bucureşti, la Teatrul Odeon, orele 19.00. Spectacolul, destinat strângerii de fonduri pentru Japonia, grav afectată de cutremurul din 11 martie, este creat de artiştii Motoko Hirayama (Japonia) şi Răzvan Mazilu (România), pe partitura muzicală "Requiem" a compozitorului Karl Jenkins.

Toate fondurile obţinute ca urmare a organizării spectacolelor vor fi direcţionate către "Fondul de Asistenţă pentru victimele dezastrului din Japonia", deschis de Fundaţia JTI. Biletele pot fi achiziţionate la agenţiile teatrale şi în reţeaua Eventim.

TEATRU DE ANIMAŢIE

Un festival dedicat celor mici

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie" a început joi şi va reuni până pe 4 decembrie trupe de profil atât din ţară, cât şi din străinătate, se arată într-un comunicat al Teatrului Ţăndărică.

Festivalul, organizat de Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi Primăria Municipiului Bucureşti, a fost deschis de Teatrul de marionete din Arad cu spectacolul "Tovarăşul de drum", ce are la bază o poveste mai puţin cunoscută a lui H.C. Andersen, transpusă de regizorul Radu Dinulescu în tehnica 3D şi care este o pledoarie sensibilă despre prietenie şi înţelegere. Citiţi şi:

  • Prima zi la Gaudeamus: reduceri şi Bach
  • Cartea nu a murit: Gaudeamus este dovada. Vezi programul lansărilor şi promoţiile
  • Gaudeamus 2 : boemă bucureşteană, Găinuşă şi vin