Editura Evenimentul si Capital

Ultimele informații despre marinarii răpiți în Nigeria. Golful Guineea, zonă cu risc ridicat

Autor: | | 0 Comentarii | 277 Vizualizari

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, și reprezentant în România al Federației Internaționale a Transportatorilor (ITF), avertizează că în apele nigeriene, unde pirații au răpit, sâmbătă, 12 marinari, între care și un ofițer român, s-au înregistrat numai în primul trimestru al acestui an 30 de acte de piraterie.

O echipă de negociatori a fost deja formată în Nigeria pentru a începe discuțiile cu răpitorii, așteptând să fie contactați de aceștia, potrivit președintelui SLN, Adrian Mihălcioiu. El prezintă ultimele informații privind marinarii răpiți, descriind cum au fost capturați, de pe navă, de către pirați.

“Nava Glarus, pavilion Elveția, a fost atacatǎ de pirați, sâmbătǎ dimineață, în apele teritoriale nigeriene, la 45 mile SE de insula Bonny. Au fost răpiti 12 membri ai echipajului. Nava încărcată cu grâu se află în marș către portul Harcourt în Nigeria. Pirați au pătruns pe nava Glarus cu ajutorul unor scări lungi și au tăiat sârmele ghimpate de pe balustrăzi pentru a avea acces pe navă. Aceștia au distrus apoi echipamentele de comunicații ale navei înainte de a părăși nava cu 12 din cei 19 membri ai echipajului.

Marinarii răpiți provin din Croația, Filipine, Bosnia, România (șeful mecanic Ionel H.), Ukraina și Slovenia. Nava se află în prezent în portul Harcourt. A fost demarată procedura de criză din cadrul companiei Massoel Shipping, proprietara acestei nave, pentru a elibera ostaticii cât mai repede cu putință iar Poliția Maritimă din Nigeria investighează acest caz.

Atacurile piraților au apărut cu o frecvență tot mai mare în apele nigeriene, potrivit Biroului Internațional Maritim al Camerei Internaționale de Comerț (IMB). Golful Guineei, unde a fost atacată nava Glarus, a reprezentat al 29-lea incident de piraterie în primul trimestru al anului 2018, mai mult de 40% din totalul incidentelor de piraterie la nivel global.

Potrivit lui Adrian Mihălcioiu,“de regulă, răpitorii nu stabilesc nici un contact în primele 48-72 ore. După informațiile de ultima oră, o echipa de negociatori a fost deja formată și se așteaptă să rezolve acesta situație rapid și eficient. Multe țări nu dau dreptul încă gărzilor înarmate la bordul navelor care abordează pavilionul respectiv iar Nigeria nu dă dreptul deținerii sau folosirii armelor la bordul oricăror nave în apele teritoriale nigeriene.”

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI