Evenimentul Zilei > Social > Ultimele informații de la medici. Care e starea de sănătate a omului de afaceri Ioan Nicolae
Ultimele informații de la medici. Care e starea de sănătate a omului de afaceri Ioan Nicolae

Ultimele informații de la medici. Care e starea de sănătate a omului de afaceri Ioan Nicolae

După ce s-a infectat cu SARS-CoV-2, omul de afaceri Ioan Niculae, în vârstă de 66 de ani, a ajuns zilele trecute la Terapie Intensivă. Și soția sa s-a infectat, numai că a făcut o formă mai ușoară.

Milionarul de la Astra Giurgiu a contractat o formă severă a virusului, care, practic, l-a doborât, numai că veștile de ultimă oră sunt din ce în ce mai bune. La un moment dat medicii erau chiar rezervaţi în privinţa şanselor afaceristului a a-și reveni.

Pentru că starea sa s-a agravat foarte mult, medicii au decis să-l interneze pe Ioan Niculae la secţia de Terapie Intensivă la spitalul „Victor Babeş“ din Capitală.

Din fericire, tratamentul a dat rezultate și, potrivit prosport.ro, Ioan Niculae ar fi părăsit secţia de Terapie Intensivă după ce situaţia sa medicală s-a îmbunătăţit. Ore bune a respirat doar cu ajutorul unui aparat de oxigen.

La Astra Giurgiu clubul patronat de Niculae, ar fi existat un veritabil focar de infecţie din Liga1. Cel puțin 27 de jucători şi oficiali ai clubului s-au îmbolnăvit de COVID-19, până acum, de la începutul verii, scrie antena3.ro.

Condamnat la trei ani și șase luni de închisoare

Pe data de 1 noiembrie 2018, Tribunalul București a decis să îl condamne pe patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, la trei ani și șase ani de închisoare în dosarul Interagro. Gheorghe Bunea Stancu, fostul președinte al CJ Brăila și fost președinte PSD Brăila a fost, achitat în același dosar.

Ioan Niculae a fost acuzat de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani.

Și soția lui Ioan Niculae, Nicoleta Mariana Toncea, a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani, iar directorul general al Interagro, Viorel Bărac, a primit trei ani și șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

În același timp, Instanţa a mai dispus ca SC Interagro SA să plătească o amendă penală de 150.000 lei, iar SC Libarom Agri SRL o amendă penală de 250.000 lei, în cazul ultimei firme fiind dispusă şi dizolvarea judiciară.