Evenimentul Zilei > Actualitate > ULTIMA ZI pentru Grecia: Jocul se apropie de final. Tsipras este “all-in”
ULTIMA ZI pentru Grecia: Jocul se apropie de final. Tsipras este “all-in”

ULTIMA ZI pentru Grecia: Jocul se apropie de final. Tsipras este “all-in”

Marţi, 30 iunie 2015, este ziua în care Grecia trebuie să plătească debitorilor internaţionali aproape 1,6 miliarde euro. Va reuşi asta, va convinge FMI să amâne plata sau va intra în incapacitate de plată?

Toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă Grecia va fi capabilă astăzi, 30 iunie 2015, să plăteasca tranşa de aproape 1,6 miliarde euro debitorilor. Între timp, situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta. Pe lângă cozile uriaşe de la bancomate, formate de grecii panicaţi care îşi retrag cash-ul din bănci, Atena primeşte o nouă lovitură.

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's (S&P) a coborât luni ratingul Greciei la "CCC-", apreciind că decizia Atenei de a recurge la referendum este un semnal prost pentru "stabilitatea economică" a ţării, anunţă AFP, preluată de Agerpres.

"Decizia Greciei de a organiza un referendum asupra propunerilor creditorilor este un semn suplimentar că guvernul Tsipras va privilegia politica internă în detrimentul stabilităţii economice şi financiare şi al achitării datoriei", a subliniat agenţia S&P într-un comunicat