Evenimentul Zilei > Economie > ULTIMA şedinţă de Guvern a lui Cioloş. Măsuri care îi AFECTEAZĂ pe bugetari, pe ordinea de zi
ULTIMA şedinţă de Guvern a lui Cioloş. Măsuri care îi AFECTEAZĂ pe bugetari, pe ordinea de zi

ULTIMA şedinţă de Guvern a lui Cioloş. Măsuri care îi AFECTEAZĂ pe bugetari, pe ordinea de zi

Executivul condus de Dacian Cioloș s-a întrunit astăzi în ultima şedinţă de Guvern cu puteri depline, înainte de a prelua interimatul şi de a preda ulterior cheile de la Palatul Victoria următorului premier.

Iniţial, cabinetul urma să se întâlnească de la ora 13.00 în ultima ședință de Guvern cu puteri depline, însă ședința a fost amânată pentru ora 15.00, tocmai momentul în care BEC va valida rezultatul alegerilor, transmite Realitatea.net.

După ce alegerile din 11 decembrie vor fi validate, cel mai probabil în cursul zilei de azi, Guvernul Cioloş va deveni interimar şi va putea lua doar decizii administrative.

Guvernul ar putea aproba, astăzi, în şedinţă, o ordonanţă de urgenţă prin care se aplică amânarea unor măsuri care ar pune o presiune foarte mare pe bugetul de anul viitor, împingând deficitul la 9,76% din produsul intern brut (PIB), potrivit unui proiect elaborat de Ministerul Finanţelor.

Astfel, se prorogă cu un an alocarea a 6% din PIB pentru Cercetare şi Educaţie, majorarea contribuţiei la Pilonul II de pensii, dar şi impozitele speciale pentru companiile cu monopol din domeniul energetic.  

Totodată, pentru al şaptelea an consecutiv, bugetarii nu vor beneficia de tichete de vacanţă, prime şi ore suplimentare de muncă plătite, care vor fi compensate, în continuare cu ore libere.