Evenimentul Zilei > Justitie > ULTIMA LOVITURĂ dată MINISTRULUI Justiției. CINE l-a ACUZAT de DEZINFORMARE
ULTIMA LOVITURĂ dată MINISTRULUI Justiției. CINE l-a ACUZAT de DEZINFORMARE

ULTIMA LOVITURĂ dată MINISTRULUI Justiției. CINE l-a ACUZAT de DEZINFORMARE

Liderul sindicaliştilor din penitenciare, Sorin Dumitrașcu susține că Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dezinformat atunci când a comunicat că ucigașul de la Mediaş nu a fost eliberat în baza recursului compensatoriu. Sorin Dumitrașcu a argumentat că acesta ar fi fost liberat condiţionat în mai 2019 sau la termen în 2021.

„Îl avertizăm pe ministrul Toader că infracţiunea de comunicare de informaţii false se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. În data de 16 ianuarie 2019, Tudorel Toader – încă ministru al justiţiei – informa opinia publică despre faptul că "autorul crimei de la Mediaş nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu". (…) În realitate, în situaţia în care nu ar fi existat aşa-numita lege a recursului compensatoriu, cel cunoscut drept criminalul de la Mediaş ar fi fost liberat condiţionat în luna Mai 2019, iar la termen în luna August 2021”, precziează Sorin Dumitraşcu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), printr-un comunicat de presă.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a declarat, miercuri la ora 17:00, la sediul Ministerului Justiției, că legea recursul compensatoriu a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis acre nu a avut nicio obiecție asuăpra sa.
„Legea privind recursul compensatoriu a fost initiata de catre guvernul tehnocrat si a primit aviz favorbail de catre CSM, care a propus schimbarea juridica a reglementarii. Legea a fost sustinuta si votata inclusiv de catre parlamentarii PNL. Legea a fost promulgata de presedintele Romaniei si, desi a fost contestata la CCR a primit aviz favorabil”, a spus Toader.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: