Uită de zahăr, frișcă sau arome. Cum să-ți prepari cafeaua pentru a te bucura de beneficiile ei

Cafea. Sursă foto: Wikimedia

Pentru unii, o dimineață fără cafea este de neconceput. Se estimează că 7 din 10 americani beau cafea în fiecare săptămână. Această băutură îndrăgită nu numai pentru că dă startul zilei, dar servește și ca un ritual de relaxare. Este un mod de conectare socială și un răsfăț delicios.

Aroma bogată și căldura primitoare a cafelei proaspăt preparate pot transforma o dimineață obișnuită în ceva special. O ceașcă de cafea trezește simțurile și oferă un moment de liniște înainte de a începe ziua plină de activități.

Care sunt beneficiile consumului de cafea?

Cea mai cunoscută capacitate a cafelei este de a crește nivelul de energie și de a favoriza concentrarea. Acest fapt se datorează cofeinei pe care o conține în mod natural. Unele date au arătat că face mai mult de atât. Consumul de cafea poate fi legat de sprijinirea gestionării greutății.

Cercetările indică, de asemenea, că o ceașcă de cafea poate oferi numeroase alte beneficii pentru sănătate, în principal datorită proprietăților sale antioxidante. Studiile au arătat că un risc redus al anumitor boli este asociat consumului de cafea. Acestea cuprind diabetul de tip 2, Boala Alzheimer, boala ficatului gras sau anumite tipuri de cancer.

Cum să profiți la maximum de cafeaua ta

Uneori, mai mult nu este întotdeauna mai bine când vine vorba de consum. Deci, încercați să nu consumați mai mult de trei până la patru cești de cafea pe zi, în funcție de toleranța dumneavoastră la cafeină.

Deși cafeaua poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate, consumul excesiv poate duce la niveluri crescute de anxietate și nervozitate. Acest lucru se întâmplă în special la persoanele sensibile la cofeină. Depășirea acestui consum poate, de asemenea, să vă perturbe tiparele de somn, ducând la oboseală și la scăderea bunăstării generale.

Atenție la băuturile dulci

Fiți precauți cu îndulcitorii adăugați, cu adaosurile bogate în grăsimi și cu alte topping-uri nesănătoase. Acestea pot crește semnificativ numărul de calorii și pot reduce beneficiile pentru sănătate ale băuturii dumneavoastră. În loc să adăugați creme aromate, optați pentru opțiuni mai naturale, cum ar fi laptele simplu sau smântâna. Pentru cei care nu pot tolera lactatele, pot fi explorate alternative pe bază de plante, cum ar fi laptele de migdale.

În plus, utilizarea moderată a îndulcitorilor naturali, cum ar fi stevia, vă poate satisface pofta de dulce fără a vă compromite obiectivele dietetice. Adăugarea de condimente, precum scorțișoara, în cafea poate adăuga aromă fără calorii, grăsimi sau zahăr suplimentare. Oricât de delicioase ar fi, nu este indicat să vă bazați pe adaosuri precum biscuiții sfărâmați atunci când savurați băuturi de cafea frappe. Și renunțați la topping-ul cu frișcă!

Limitează consumul

Încercați să vă limitați consumul de cafea la o ceașcă dimineața și după-amiaza devreme. Consumul de cofeină mai târziu în zi poate interfera cu tiparele de somn și duce la neliniște pe timp de noapte. Cofeina are un timp de înjumătățire de aproximativ 3 până la 10 ore. Astfel, o ceașcă consumată după-amiaza târziu vă poate afecta capacitatea de a adormi.

Pentru a promova o mai bună calitate a somnului, este recomandabil să stabiliți o oră limită, în mod ideal în jurul orei 14:00. Acest lucru vă asigură dispariția cofeinei din organism până la culcare. În plus, fii atent la alte surse de cofeină, cum ar fi ceaiul sau ciocolata. Acestea vă pot ajuta să mențineți o rutină mai consistentă, permițând un somn odihnitor și o sănătate generală îmbunătățită, conformYahoo Life .