Ugaria a devenit un Belarus de limbă maghiară, este normal să fie izolată

Ugaria a devenit un Belarus de limbă maghiară, este normal să fie izolată

Ungaria a dovedit deja că joacă după alte reguli și de aceea nu poate pretinde să fie acceptată ca partener serios de către statele Europei din această parte de lume

 

 

 

Ungaria nu ar trebui să fie suprinsă de izolarea sa de vreme ce a devenit un Belarus de limbă maghiară. Dimpotrivă, este șocant faptul că lideri europeni importanți, precum Cancelarul Germaniei, încă mai susține Budapestei și îl confirmă pe Viktor Orban prin vizite oficiale. A cultiva Budapesta este, la această oră, tot una cu a întreține relații cordiale cu Moscova, iar Ungaria trebuie să înțeleagă acest lucru prin forța izolării dacă nu pricepe de vorbă bună.

         Este așadar firesc ca Budapesta să fie tot mai izolată pentru că reprezintă un pericol la adresa Europei în general și a țărilor vecine în special, atât prin jocul rusesc pe care îl face, cât și prin pretențiile expansioniste pe baze etnice pe care le desfășoară împotriva tuturor statelor care îi permit, România fiind cea mai permisivă la acest capitol.

         Cum să nu izolezi Ungaria care oferă azil infractorilor urmăriți în țara lor pentru infracțiuni de corupție, cum e cazul lui Marko Attila, un gest similar cu al Rusiei care l-a adăpostit pe Viktor Ianukovici?

         Relațiile economice sau construirea de rute de aprovizionare împreună cu Ungaria reprezintă un demers foarte riscant pentru că Budapesta este la dispoziția lui Putin, iar cei care cred că fac înțelegeri comerciale sau politice cu Guvernul lui Viktor Orban se înșeală, ei devin de fapt părtași la strategiile Rusiei.

         Partidul România Unită susține izolarea politică și economică a Ungariei pe modelul izolării Rusiei, pentru că vorbim de aceleași interese murdare în cazul ambelor state. Ungaria a dovedit deja că joacă după alte reguli și de aceea nu poate pretinde să fie acceptată ca partener serios de către statele Europei din această parte de lume, ele având memoria ocupației sovietice, motiv pentru care nu-și permit să cadă din nou în sfera de influență a Moscovei. Dacă Ungaria și-a uitat propria istorie cu Rusia și își întinează propria Revoluție de la 1956 depunând coroane de flori la monumentele soldaților sovietici care au înăbușit în sânge acea mișcare, este problema ei, dar va suferi consecințele. România, cu siguranță, nu vrea să se reîntoarcă sub cizma sovietică așa că are toate motivele să se ferească de proiecte comune cu Viktor Orban, vasalul declarat al Moscovei.