Udrea: Declaraţiile lui Iohannis că există un consens pentru bugetul Apărării, un exerciţiu de imagine

Udrea: Declaraţiile lui Iohannis că există un consens pentru bugetul Apărării, un exerciţiu de imagine

Preşedintele PMP, Elena Udrea, consideră că declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind existenţa unui consens între partidele politice pe bugetul Apărării este strict un exerciţiu de imagine iar neinvitarea PMP la Cotroceni sub pretextul că nu ar fi un partid ajuns în Parlament prin alegeri este 'un pretext'.

"Am văzut declaraţia domnului preşedinte Iohannis cum că pentru prima dată în 25 de ani există un consens obţinut pentru un buget de 2% la Apărare începând cu 2017 şi considerăm că este strict un exerciţiu de imagine. Este o exagerare, pentru că consens pe bugetul Apărării există din 2013, deoarece aceleaşi partide care astăzi au participat la consultările de la Cotroceni sunt cele care guvernează din 2013. Adică, atât în 2013 - 2014, cât şi bugetul pe 2015 au fost stabilite aceste bugete şi sumele alocate Ministerului Apărării au fost stabilite exact de partidele care astăzi au fost la consultările de la Cotroceni. Deci, nu este niciun moment istoric, este de fapt o formalizare a unei înţelegeri care exista între PSD, PNL, PC, UDMPR, UNPR încă din 2013, atunci când s-a decis ca bugetul Apărării să fie 1,38% în 2013, 1,4% din PIB în 2014 şi pentru 2015 era 1,7%. Mai mult decât atât, într-un CSAT din 2013 s-a stabilit ca bugetul MApN să fie majorat în fiecare an cu 0,3 %, în aşa fel încât în 2016, şi nu în 2017, aşa cum s-a decis astăzi la Cotroceni, să se ajungă la 2%", a afirmat Elena Udrea într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

Ea a susţinut că, în cazul în care s-ar dori înlocuirea Guvernului Ponta, parlamentarii PMP pot face diferenţa de la un Guvern PSD la un Guvern PNL.

"În plus, PMP, prin candidatul său la alegerile prezidenţiale, adică prin vocea mea, în turul II a îndemnat vreo 500.000 de alegători să voteze împotriva lui Ponta şi în beneficiul domnului Klaus Iohannis. (...) Credem că este un pretext invocat acela că PMP nu a ajuns în Parlament prin alegeri iar în realitate motivul este că domnul Iohannis înţelege colaborarea cu partidele politice în sensul în care discută doar cu cei care sunt cu dânsul. Cei care au alte puncte de vedere, care îşi permit să fie eventual şi critici nu sunt bineveniţi la consultări", a arătat preşedintele PMP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Udrea a precizat că parlamentarii PMP ar fi avut două solicitări dacă ar fi fost chemaţi la Cotroceni - ca şeful statului să ceară Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanţa prin care Victor Ponta 'îşi permite să-şi retragă plagiatul fără nicio consecinţă' iar a doua ar fi fost aceea ca Iohannis să îi ceară lui Ponta să îşi depună demisia, 'aşa cum aşteaptă toţi cei care au votat împotriva lui Ponta şi a PSD în 16 noiembrie 2014'.