Evenimentul Zilei > Politica > UDMR ignoră avansurile PNL
UDMR ignoră avansurile PNL

UDMR ignoră avansurile PNL

În timp ce co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat negocieri pentru încheierea unui protocol de colaborare cu UDMR, maghiarii spun că nu au cunoștință de așa ceva.

Liberalii au încercat să facă curte UDMR la Congresul formațiunii din weekend-ul trecut, dar aceștia nu par foarte nerăbdători să încheie un protocol de colaborare cu PNL, așa cum a anunțat chiar copreședintele partidului, Alina Gorghiu. „A rămas că ne vom vedea cu UDMR-ul după Congresul lor, iar discuțiile se vor purta pentru semnarea unui protocol de colaborare parlamentară și pentru susținerea programului de guvernare”, declara co-președintele PNL, Alina Gorghiu, săptămâna trecută.

Cu toate acestea, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spulberat speranțele liberalilor, spunând că este „cale lungă” până la un acord scris privind colaborarea parlamentară între formațiunea sa și PNL. „Suntem cu PNL în aceeași familie politică, e adevărat că noi le-am deschis ușa și i-am așteptat cu șampanie și fursecuri, că noi suntem acolo din ’90”, a subliniat Kelemen, care nu a ratat să lanseze o ironie și la adresa fostului președinte al PNL, Crin Antonescu, despre care a spus că nu a respectat un acord scris. Mai mult, Kelemen Hunor s-a declarat sceptic în privința unui un nou guvern, pentru că „oamenii nu se înghesuie la guvernare”. În plus, și colegii săi de partid spun că nu știu nimic de un protocol de colaborare. „Nu am cunoștință de un asemenea protocol de colaborare. Nu au existat negocieri în legătură cu un astfel de document”, a afirmat și senatorul UDMR Marko Bela, fost președinte al formațiunii, pentru EVZ. Și deputatul UDMR, Marton Arpad a dat același răspuns: „Nu știu de niciun protocol de colaborare cu PNL, nu știu nici de discuții”. În replică la declarațiile UDMR, liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a răspuns: „O să discutăm în Biroul Politic Național de la începutul lunii mai, ei au spus că vor discuta cu noi după Congres”.


FOTO: Kelemen Hunor Moțiunea de cenzură, amânată

Chiar dacă, inițial, au anunțat că depun moțiune de cenzură în martie, liberalii au tot amânat momentul, co-președintele formațiunii Vasile Blaga a anunțat că aceasta va fi depusă de-abia în iunie. Șansele ca aceasta să treacă sunt însă reduse, în condițiile în care și ieri, la moțiunea simplă pe minerit, au fost doar 101 voturi „pentru”, iar grupul PNL are 113 deputați.

Liberalii, linșați la Antena 3

Chiar dacă liberalii sunt deseori invitați în studiourile Antenei 3, nici ei nu scapă de linșajele mediatice ale angajaților trustului Intact. Cea mai recentă victimă a fost chiar liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, căruia Oana Stancu i-a reproșat fuziunea cu PDL. „Dle Orban, dvs ați decis ca să intrați alături de ei, alături de mizeriile lor, de hoțiile lor, să stați astăzi lângă Ialomițianu, lângă Predoiu, lângă doamna Vass și soțul său cu firma de evaluări de la ANRP, lângă Cristina Trăilă care a condus ANRMAP-ul, lângă Boagiu, hoața hoațelor”, a afirmat Stancu. Ea nu a fost impresionată de răspunsul lui Orban și a continuat: „Poporul ăsta are o vorbă veche, domnul Orban: Spune-mi cu cine te aduni, ca să-ți spun cine ești!”.