Ucrainenii, ajutoare necesare din Europa. Francezii au trimis la acest sfârșit de săptâmănă mai multe convoaie cu destinația România

Ucrainenii, ajutoare necesare din Europa. Francezii au trimis la acest sfârșit de săptâmănă mai multe convoaie cu destinația România

Diverse convoii franceze de vehicule, inclusiv ambulanțe și camioane de logistică, care sosesc la nodul logistic din România. „Ne gândim la ei (pompierii ucraineni) și admirăm curajul și devotamentul fraților noștri ucraineni”, a declarat colonelul francez Jean Philippe Nicot.

Două convoaie franceze de ambulanțe și vehicule care transportau echipamente medicale și de salvare cu destinația Ucraina au ajuns în România în acest weekend.

Colonelul Jean Philippe Nicot a spus că francezii și-au lăudat colegii ucraineni pentru curajul și devotamentul lor.

România, hub logistic pentru ajutoarele necesare Ucrainei

Primul convoi a ajuns sâmbătă, la nodul logistic finanțat de UE de la Suceava, lângă granița cu Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta era format din 11 mașini de pompieri, 16 vehicule de salvare și 23 de camioane care transportau în total 49 de tone de echipamente sanitare și de urgență.

Sursa foto: Agerpres

Al doilea convoi, format din 21 de ambulanțe nou construite, achiziționate prin contribuții de la autoritățile și întreprinderile locale franceze, a sosit duminică.

Operațiunile au fost efectuate în cadrul Mecanismului de protecție civilă al UE, al cărui scop este coordonarea țărilor care contribuie la răspunsul la dezastre.

Cu peste 10.000 de metri pătrați de spațiu de depozitare, hub-ul din Suceava a primit deja peste 200 de tone de medicamente și echipamente medicale pentru Ucraina din diverse țări.

Nevoie urgentă de ajutoare pentru ucraineni

Olha Stefanishyna, viceprim-ministru european al Ucrainei, a făcut declarații despre acest subiect în urmă cu aproape o săptămână:

Într-adevăr, există peste 80 de orașe care au nevoie de ajutor umanitar și care au nevoie de coridoare umanitare. Mariupol a devenit simbolul genocidului comis de Rusia. Nu se ajunge la un acord bilateral și este clar că Moscova încearcă să-și împingă forțele. Este cazul oraşului Mariupol, dar și al multor altora. Vorbim despre crime împotriva populației, facem tot posibilul să implicăm instituțiile internaționale, Curtea Penală de la Haga pentru a ne asigura că oamenii sunt evacuați în siguranță. A existat o rezoluție de la Haga care cere Rusiei să suspende imediat operațiunile militare, numai că Moscova avansează cu arme grele și bombardamente. La Mariupol am fost martorii unui adevărat genocid.