Ucraina confirmă, prin SBU: George Simion, acuzat de „activitățile antiucrainene sistematice”

Ucraina confirmă, prin SBU: George Simion, acuzat de „activitățile antiucrainene sistematice” George Simion. Sursa foto: Arhiva EvZ

George Simion, politicianul AUR nu poate intra în Ucraina, dat fiind că autoritățile de la Kiev i-au prelungit interdicția în urmă cu o lună. Măsura inițială urma să expire în martie, dar a fost prelungită de autoritățile de la Kiev.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că măsura a fost menținută, în cazul lui George Simion, în interesul securității naționale. Acum ies la iveală acuzații grave la adresa politicianului român, după ce SBU a explicat motivul pentru care i-a  interzis acestuia să mai calce pe teritoriul ucrainean.

Acuzații împotriva lui George Simion, din partea SBU

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a explicat în detaliu de ce George Simion nu mai are voie să calce pe teritoriul țării lor. Informațiile vin din partea direcției de presă a SBU, după o solicitare venită din partea publicației Podul.

„Pe baza dovezilor privind activitățile antiucrainene sistematice care sunt contrare intereselor naționale ale Ucrainei și care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean, a fost luată decizia de a interzice intrarea pe teritoriul Ucrainei a politicianului român pe care l-ați menționat (George Simion – n. red.). Alte informații referitoare la problemele ridicate fac obiectul restricțiilor de acces și divulgare”.

Ne puteți urmări și pe Google News
George Simion

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

George Simion are interzis în Ucraina

Deputatul AUR nu are voie să intre sau să călătorească pe teritoriul Ucrainei, fiind acuzat că se află în colaborare cu Kremlinul. Inițial, a primit o interdicție pentru trei ani. Autoritățile de la Kiev au decis să prelungească această măsură în martie 2024. Politicianul este considerat o amenințare la adresa securității naționale a țării vecine. Interdicția primită cu doar o lună în urmă va fi menținută pentru o perioadă nelimitată de timp.

„Dorim să vă informăm că decizia de interzicere a intrării în țara noastră a cetățeanului român pe care l-ați menționat (George Simion – n. red.) este încă în vigoare în interesul securității naționale a Ucrainei”, a transmis Serviciul de Securitate al Ucrainei, conform sursei citate anterior.

Marcel Ciolacu susține că politicianul AUR este interzis pe bună dreptate

Într-un interviu acordat la scurt timp după prelungirea interdicției lui George Simion, Marcel Ciolacu a precizat că motivele deciziei Ucrainei sunt întemeiate. La fel ca și cele ale Republicii Moldova, care a recurs la aceeași măsură.

„Am cerut documentele care au dus la interdicția de intrare pentru domnul George Simion în Republica Moldova și Ucraina. Am primit aceste două documente. Sunt secrete, nu-mi cereți să le dezvălui, nu aparțin statului român. Pot să vă spun că deciziile Ucrainei și Republicii Moldova de a interzice intrarea domnului Simion în cele două țări sunt întemeiate”, a mai declarat Marcel Ciolacu