Uber, bun de plată. Despăgubiri pentru șoferii de taxi. Câți bani se vor acorda

Uber, bun de plată. Despăgubiri pentru șoferii de taxi. Câți bani se vor acordaSursa foto: Dreamstime.com

Compania Uber va plăti o sumă uriașă către taximetriști.  Este vorba despre o compensație colectivă stabilită la finalul unui proces. Acțiunea în instanță a fost inițiată de peste 8.000 de proprietari și șoferi de taxi.

Uber, despăgubiri pentru taximetriști

Scandalul dintre compania Uber și taximetriști nu are loc doar în România. În Australia, conflictul dintre cele două părți a fost mutat în instanță. Astfel, compania de transport a acceptat  să plătească 178,3 milioane de dolari șoferilor de taxi Australia, potrivit BBC.

O firmă de avocatură a inițiat acțiunea colectivă în numele a peste 8.000 de proprietari și șoferi de taxi. Avocații au argumentat că firmele de taxi au suferit pierderi financiare după intrarea Uber pe piață.

uber

Sursă foto: Dreamstime

„Din 2018, Uber a adus contribuții semnificative la diferite scheme de compensare a taxiurilor la nivel de stat și, odată cu soluționarea propusă de astăzi, punem aceste probleme în trecutul nostru”, a transmis Uber într-un comunicat.

Pierderi financiare

Procesul colectiv împotriva companiei de transport a fost inițiat în 2019, la Curtea Supremă din Australia. Înainte ca plățile să fie efectuate, acordul trebuie aprobat de instanță.

Compania Uber, cu sediul în San Francisco, a fost fondată în 2009. Aceasta operează în aproximativ 70 de țări. De-a lungul anilor, aceasta a fost ținta mai multor conflicte cu restul companiilor de transport și de taxi.

Uber și Bolt

Taxi. Sursa foto: EVZ

Uber, în conflict cu taximetriștii din România

Taximetriştii din România ai protestat, de-a lungul ultimelor săptămâni, împotriva companiei de transport. Aceștia cer modificarea legislației și instalarea de aparate de taxat legate la ANAF pentru toate maşinile „Uber, Bolt, taxi”. Totodată, aceștia au solicitat și impozitarea în tuturor banilor obținuți din acest sector.

„Solicităm fiscalizarea tuturor maşinilor Uber, Bolt, taxi – toţi să fim la fel, iar banii care pleacă din România în paradisuri fiscale să se impoziteze aici, în România . După aceea, să plece oriunde în lume”, s-a exprimat  Remus Nedelcu, președinele (ANPOTRT).