U2, pirataţi înainte de lansare | VIDEO

U2, pirataţi înainte de lansare | VIDEO

Mult aşteptatul album U2, "No Line On The Horizon", a fost piratat şi postat pe site-ul piratebay unde, în aproximativ zece ore de când a devenit disponibil, a avut aproxiamtiv 100.000 de descărcări.

Albumul trupei U2 este primul produs după cinci ani şi are lansarea oficială pe 3 martie. Potrivit reprezentanţilor trupei, prima prezentare a albumului are lor pe 27 februarie în Irlanda.

Acest incident s-a produs în ciuda faptului că trupa şi-a luat toate măsurile de precauţie pentru a evita piratarea. Irlandezii au decis chiar să nu trimită copii ale albumului pentru promovarea în media, dar au organizat audiţii private, la care jurnaliştilor prezenţi li s-a interzis să deţină aparatură audio-video.

Hotărârea de păstrare a discreţiei totale a venit după ce variante de proastă calitate a patru dintre piesele care apar pe noul album au apărut pe un site la sfârşitul lunii august, 2008. Atunci, mai mulţi fani olandezi care îşi petreceau vacanţa pe Riviera Franceză au făcut înregistrări în timpul repetiţiilor de la vila lui Bono. Înregistrările postate pe internet au fost făcute cu telefonul mobil.

Ne puteți urmări și pe Google News

U2  - No Line On The Horizon Trailer