O FORTĂREAŢĂ celebră "a fost spartă" de hoţi. Ultimul furt a avut loc acum 400 de ani

O FORTĂREAŢĂ celebră "a fost spartă" de hoţi. Ultimul furt a avut loc acum 400 de ani

Un hoţ a reuşit să înşele vigilenţa sistemului de securitate britanic şi a furat cheile de la podurile mobile de la Turnul Londrei, fortăreaţa din sec. al XI-lea ce adăpoteşte bijuteriile coroanei regale britanice. Incidentul a avut loc pe 5 noiembrie, chiar în ziua când britanicii sărbătoresc Guy Fawkes Night, sărbătoare ce marchează eşuarea complotului privind asasinarea Regelui James I.

Potrivit tabloidului Daily Mail, hoţul a fost observat de gardieni, dar aceştia nu aveau voie să-şi părăsească posturile, motiv pentru care au cerut asistenţă prin staţie. Însă, nu au primit niciun fel de ajutor, iar hoţul a fugit cu tot cu chei.  Din cauza breşei în sistemul de securitate, sute de mii de lire au fost cheltuite pentru ca toate încuietorilor să fie schimbate. Conducerea firmei care asigură paza Turnului Londrei a dat asigurări că cele mai valoare posesiuni ale familiei regale britanice nu au fost niciun moment în pericol. Însă, incidentul aruncă o umbră de îndoială asupra eficienţei sistemului de securitate a unuia dintre cele mai vizitate obiective turistice din Londra.  "Nu ar fi fost posibil ca hoţul să intre în Turn folosindu-se de acele chei, iar securitatea nu a fost niciun moment în pericol. Toate încuietorile vizate au fost schimbate. În urma anchetei interne am stabilit că, în acest caz, protocolul de securitate nu a fost respectat cu acurateţe. Vinovaţii vor fi sancţionaţi disciplinar", a declarat şi un oficial al instituţiei care administrează obiectivul turistic. De-a lungul secolelor, bijuteriile coroanei au fost o singură dată ţinta unor hoţi. În 1671, colonelul irlandez Thomas Blood a pus la punct un plan plin de îndrăzneală: să fure bijuteriile coroanei, aflate în Turnul Londrei. Deghizat în pastor, Blood reuşeşte să fure coroana şi sceptrul, însă nu ajunge decât până la poarta de est înainte de a fi prins de gărzi. De atunci, nimeni n-a mai încercat să-i calce pe urme. CELE MAI CITITE articole din TOP 3:

  • Primul caz din România în care o femeie se sinucide DIN MOTIVUL ACESTA. Avea de toate, un soţ cu bani, era tânără şi frumoasă
  • EXCLUSIV EVZ. O POVESTE DE CINEMA: Blestemul femeii care s-a îndrăgostit pe Internet şi a ajuns într-o puşcărie din Brazilia
  • VIDEO | CEL MAI MARE "SUPERSTAR" mondial al românilor! Nu e Nadia, nici Ceauşescu şi nici vreo altă

TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • NEWSALERT: NOTAR reţinut pentru CĂMĂTĂRIE într-o reţea criminală. VICTIMELE erau şantajate şi BĂTUTE. "La Mărginean cămătarii rezolvau orice"
  • Temele politice tabu care vor exploda în 2013
  • Un regizor a ajuns cerşetor. Sergiu Nicolaescu l-a recunoscut

Ne puteți urmări și pe Google News