Stațiune din România, fascinantă pentru străini. Ideală pentru sănătate

Turiștii străini, fascinați de o stațiune din România. Sursa Booking.

O stațiune din România, cunoscută pentru lacurile sale heliotermice cu proprietăți tămăduitoare, este fascinantă pentru străini.

Stațiunea din România fascinantă pentru străini se află în partea de nord a Depresiunii Sibiului, la o altitudine de 408 metri. Stațiunea care i-a atras pe turiștii străini, Ocna Sibiului, are nu mai puțin de 14 lacuri antroposaline, iar oameni cu diferite probleme de sănătate, în special reumatologice, vin aici să se trateze.

Prețul abonamentelor începe de la 240 de lei pentru 7 zile și ajunge la 320 de lei pentru 14 zile pentru un adult. Copiii sub 10 ani vor intra gratuit, iar cei peste 10 ani vor plăti în primul interval orar 20 de lei, iar seara de la 18:00 și 22:00 vor intra gratis.

Stațiune fascinantă pentru străini, puncte de atracție

În stațiune există apă sărată, de mare concentrație, dar și nămol sapropelic ușor mineralizat și topoclimat sedativ de dealuri. Dintre cele 14 lacuri, jumătate dintre ele au efecte benefice deoarece pot folosi în cura extremă pentru băile reci din sezonul estival. Lacurile cu apă minerală clorusodică hipertonă sunt bogate în săruri, printre care se numără: clorură de natriu, săruri de magneziu, calciu, potasiu, brom și iod.

Ocna Sibiului, vedere aeriana

Caracterul helioterm al lacurilor este dat de stratificația salinității apei. Sub un strat de apă de un metru și jumătate, apa este puțin concentrată și rece. Stratul de până la doi metri și jumătate are o temperatură dată de razele directe ale soarelui. Această combinație este foarte bună pentru cei care au tulburări de circulație sangvină șa nivelul membrelor inferioare. Tot la Ocna Sibiului este și apă minerală clorusodică, utilizată de turiști prin băi, pentru efectele sale termice, mecanice, chimice și biologice.

Ce pot vizita turiștii la Ocna Sibiului

Turiștii pot merge să vadă și: Lacul fără fund, Lacul Avram Iancu, Lacul Brâncoveanu. Un obiectiv turistic care nu trebuie ratat este biserica-cetate reformată din secolul al XIII. Originea sa este de bazilică romană, fiind construită pe piatră și cărămidă, cu forturi groase, trei nave, șase travee. Din anul 1569, a fost trecută la cultul reformant calvin, de la cel romano-catolic.

O altă biserică care poate fi vizitată este Biserica Brâncoveanu. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Mihai Viteazu, în anul 1.600, după lupta de la Selimbar care a avut loc cu un an înainte.

Lacul Brancoveanu - Ocna Sibiului