Un american, găsit mort în zona Padina Închisă. A căzut de la o înălțime de 400 de metri

Un american, găsit mort în zona Padina Închisă. A căzut de la o înălțime de 400 de metri

Un turist american a fost găsit mort în zona Padina Închisă. Potrivit Salvamont România, zona în care un turist american și-a pierdut viața este „deosebit de greu accesibilă”. Vârful Padina Închisă, aflat pe creasta nordică a Munților Piatra Craiului are 1.952 de metri altitudine.

Turist american, găsit mort în zona Padina Închisă

Salvatorii montani din Zărnești intervin pentru recuperarea trupului unui turist american decedat, care a căzut de la peste 400 de metri, în Padina Închisă. Aceasta este o zona deosebit de greu accesibilă. Așadar, are loc o intervenție a salvamontistilor pentru recuperarea trupului unei persoane decedata, căzută de la peste 400 m, în Padina Închisă.

„Intervenție a salvamontiștilor din Zărnești pentru recuperarea trupului unei persoane decedată, căzută de la peste 400m, în Padina Închisă, într-o zona deosebit de greu accesibilă”, anunță Dispeceratul Național Salvamont.

Acțiune de salvare în derulare între vârfurile Roșu și Bătrâna

 

Salvatorii montani de la baza Voina anunță că se deplasează către un grup de turiști aflați între vârfurile Roșu și Bătrâna, după ce doi dintre componenții grupului sunt epuizați, anunță Salvamont Argeș. Se va încerca evacuarea lor cu ajutorul UTV-ului.

„Acțiune în derulare. După ce au participat la o acțiune de igienizare a zonei limitrofe Săticului (Piatra Craiului) patrula de serviciu de la baza Voina se deplasează acum către un grup de turiști aflați între vârfurile Roșu și Bătrâna. Doi dintre componenții grupului sunt epuizați și se va încerca evacuarea lor cu ajutorul UTV-ului”, anunță Salvamont Argeș.

Avertisment pentru turiștii care se încumetă în această zonă

Salvamont Argeș a ținut să reamintească turiștilor că zona montană argeșeană este cea mai înaltă, întinsă și izolată din țară, necesitând o excelentă conditie fizică și o abordare prudentă, pentru că ajutorul nu vine imediat ca în alte masive muntoase care au mai multe căi de acces sau nu sunt atât de izolate de localități. Așadar, iubitorii de drumeții pe munte ar fi bine să țină cont de aceste sfaturi pentru a nu-și pune viața în pericol.

Ne puteți urmări și pe Google News