Doliu în presa sportivă. A murit Octavian Vintilă

Doliu în presa sportivă. A murit Octavian Vintilă Doliu. Sursa foto: Arhiva Evz

Octavian Vintilă, unul dintre cei mai apreciați comentatori de radio, a murit la vârsta de 86 de ani. Nimeni nu poate uita atunci când a comentat acel exercițiu memorabil executat de Nadia Comăneci la sol, la Jocurile Olimpice din 1980. Apoi finala olimpică la 5.000 de metri a Gabrielei Szabo din 2000, de la Sydney, unde a câștigat medalia de aur. Vocea sa inconfundabilă nu va putea fi uitată niciodată.

Octavian Vintilă, unul dintre cei buni comentatori de radio, a murit

Octavian Vintilă a fost comentator sportiv la Radio România Actualităţi. Îndrăgitul comenatator s-a născut pe 22 iunie 1938, la Ploiești. A început să practice scrima la clubul din oraș. Apoi s-a mutat la Steaua când a împlinit 20 de ani. A devenit campion republican pe echipe.

„Ne despărțim de un alt nume mare al comentatorilor sportivi de la Radio România, Octavian Vintilă. Fost sportiv de performanță la scrimă în proba de sabie, Octavian Vintilă a îmbrățișat apoi cariera de jurnalist sportiv, fiind unul din cei mai activi comentatori de radio, în special la Jocurile Olimpice”, a transmis Radio România Actualități.

Alături de lotul olimpic al României, Octavian Vintilă a participat la Jocurile Olimpice de vară din 1964 de la Tokyo şi la cele din 1972 de la Munchen, unde România s-a clasat pe locul 4 la proba pe echipe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vocea sa inconfundabilă o puteți asculta în video de mai jos:

Comentatorul sportiv a devenit arbitru internaţional de scrimă

Vintilă a devenit arbitru internaţional de scrimă. De asemenea,a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Scrimă din 1975 până în 2000.  Octavian Vintilă a fost atras și de jurnalism, fiind angajat la un moment dat la biroul de presă al clubului Steaua, alături de regretatul Cristian Țopescu. Apoi, a devenit comentator sportiv şi realizator de programe la Radio România Actualităţi.

Octavian Vintilă a comentat şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu ediţia din 1976. Pentru realizările sale a fost ridicat la gradul de comandor în Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”.

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 21 aprilie, de la ora 13:00, la biserica Boteanu din Bucuresti (lângă Gradina Lido), potrivit adioromania.ro.

Clubul Steaua a transmis un mesaj de condoleanțe

Membtrii Clubului Steaua au transmis un mesaj de condoleanțe după aflarea veștii că marele comentator sportiv a murit:

„Drum lin, Octavian Vintilă! Cunoscut mai degrabă pentru cariera sa în radio, una dintre cele mai importante voci la Radio România Actualități, Octavian Vintilă a avut și o carieră de sportiv la Steaua București. Scrimer de performanță, Octavian Vintilă a fost campion national în proba de sabie, în 1968 și 1969. A participat cu lotul olimpic la Jocurile de vară din 1964 și 1972. A fost apoi vicepreședinte al Federației Române de Scrimă.

La 85 de ani, Octavian Vintilă a părăsit această lume. Ne despărțim astfel de un nume mare al comentatorilor sportivi, de un stelist declarat. De altfel a lucrat în trecut și la biroul de presă al clubului nostru. Condoleanțe familiei, Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul transmis de Clubul Steaua pe Facebook.