Alb – verzii şi-au numit zilele trecute un nou antrenor principal, în persoana lui Bulent Uygun. Deşi l-a adus pe Marius Şumudică, cu sârle şi trâmbiţe, la cârma grupării din oraşul Rize, preşedintele Hasan Kartal regretă acum decizia sa. Başkanii de la Rizespor critică comportamentul tehnicianului în vârstă de 50 de ani şi modul în care acesta colabora cu jucătorii săi.

„L-am adus pe Şumudică la conducerea băncii tehnice pentru că era un antrenor de succes, dar el avea un altfel de comportament. Era mereu critic la adresa jucătorilor, ţipa la ei şi îi umilea. Era greşit modul în care se comporta şi nu era normal să se poarte aşa” a explicat, vizibil nervos, preşedintele formaţiei clasate pe locul 17 în Super Lig, ultimul deasupra liniei roşii a retrogradării.

Lipsa dialogului cu conducerea a cântărit decisiv

Formaţia de pe „Yeni Rize Şehir Stadium” nu a bifat niciun succes în scurtul mandat al lui „Şumi”, înregistrând trei eşecuri şi tot atâtea remize. Nu doar seria nefastă de rezultate i-a nemulţumit însă pe şefii clubului înfiinţat în 1953. Lipsa dialogului cu conducerea alb – verzilor a cântărit, de asemenea, decisiv în separarea lui Şumudică de Rizespor.

„Şumudică nu vorbea în limba turcă şi nici nu înţelegeam ce se întâmplă la echipă. Nu ne oferea explicaţii. Acum avem un antrenor turc şi înţelegem totul. E foarte dificil atunci când echipa este pregătită de un tehnician din străinătate” a continuat preşedintele lui Rizespor să trimită săgeţi înspre antrenorul român.

Brazilianul Fernando Boldrin şi ceilalţi coechipieri ai săi nu s-au trezit nici după debarcarea românului. Rizespor a fost învinsă în deplasarea de pe terenul fostei echipei a lui Dan Petrescu, Kayserispor, cu scorul de        1 – 2 şi tremură tot mai serios pentru salvarea de la retrogradare.

Întors în ţară, tehnicianul, care a cucerit titlul în Liga I, alături de Astra Giurgiu, în sezonul 2015 – 2016, a dat de înţeles că nu va mai prelua nicio echipă până în pauza competiţională din vară.