Evenimentul Zilei > Sport > Turcii îi cer demisia lui Şumudică: „Trebuie să se despartă de Rizespor”
Turcii îi cer demisia lui Şumudică: „Trebuie să se despartă de Rizespor”

Turcii îi cer demisia lui Şumudică: „Trebuie să se despartă de Rizespor”

Turcii îi cer demisia lui Şumudică. După ce Dan Petrescu nu a rezistat decât patruzeci şi cinci de zile la timona lui Kayserispor, nici Marius Şumudică nu pare să mai aibă viaţă lungă la conducerea băncii tehnice a formaţiei clasate pe locul 15 în Super Lig.

Aflat la cea de-a şasea partidă la rând fără victorie, pe banca lui Rizespor, antrenorul în vârstă de 49 de ani şi-a criticat dur elevii, în urma remizei de pe teren propriu, cu Sivasspor. Declaraţiile lui Şumudică de la conferinţa de presă organizată la finalul partidei de ieri, de pe „Kadir Haş Stadium”, nu au fost însă deloc bine primite de turci.

Turcii îi cer demisia lui Şumudică. Ridvan Dilmen îl atacă

Chiar dacă a recunoscut că îl apreciază pe tehnicianul român pentru performanţele obţinute de acesta la cârma lui Kayserispor şi Gaziantep, fostul internaţional turc Ridvan Dilmen a penalizat reacţia lui „Şumi” şi i-a cerut acestuia demisia.

„După declaraţiile pe care le-a făcut la sfârşitul ultimului meci, Şumudică trebuie să fie demis şi să se despartă de Rizespor. Mie îmi place de Şumudică, fiindcă el propune un sistem clar de joc, dar declaraţia sa a sunat de parcă ar fi spus: Daţi-mă afară, îmi este dor de România” a afirmat fostul fotbalist, care a evoluat nu mai puţin de şapte sezoane pentru titrata Fenerbahce Istanbul.

Dilmen crede că „Şumi” va avea o misiune imposibilă

Ridvan Dilmen crede că antrenorul originar din Bucureşti va avea, de acum înainte, o viaţă imposibilă la timona grupării din oraşul Rize, iar colaborarea sa cu brazilianul Fernando Boldrin şi ceilalţi coechipieri ai săi nu va mai putea să funcţioneze.

„După aceste declaraţii, nu mai este posibil ca echipa şi antrenorul Marius Şumudică să mai continue să lucreze împreună” a spus, sigur pe el, Dilmen, care, de-a lungul carierei sale, a adunat douăzeci şi nouă de selecţii în tricoul reprezentativei naţionale a „Semilunei” şi şi-a trecut, de asemenea, numele pe lista marcatorilor de cinci ori.

Alb – verzii au doar trei puncte avans faţă de echipa clasată pe ultima poziţie retrogradabilă, iar în runda viitoare a campionatului turc vor evolua în deplasare, pe terenul lui Kayserispor.