Participanții au fost belgieni flamanzi, turci, marocani, români, polonezi și congolezi.  Potrivit studiului, 39% dintre persoanele cu origini migrante din Turcia cred că perceptele religioase ar trebui să aibă întotdeauna prioritate față de legile belgiene.

Pentru migranții din țările europene acest număr este mult mai mic: doar 9% dintre români și 8% dintre polonezi consideră același lucru.  Există diferențe mari legate de sex între migranții occidentali și cei non-occidentali în muncă. În timp ce 80% din polonezi și 70% din femeile din România lucrează, doar 39% din femeile turce sunt angajate.

Numărul femeilor marocane este de 42%.  Migranții non-occidentali vorbesc mai mult limba olandeză (limba folosită în Flandra) decât migranții din Europa: 60% dintre turci și 66% din marocani vorbesc câteodată olandeză cu copiii lor. Pentru polonezi și români acest număr este de 36% și 29%.  Un motiv pentru această diferență ar putea fi faptul că polonezii și românii au câteodată muncă temporară sau sezonieră în Europa de Vest, în timp ce turcii și marocanii intenționează să rămână pentru tot restul vieții, votează voiceofeurope.