Turcan se dă mare după eșecul moțiunii: „Nu există majoritate să dea jos guvernul”
- Ionel Sclavone
- 31 august 2020, 23:37
După eșecul moțiunii de cenzură a PSD, prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, susține că nu există o majoritatea parlamentară care să demită actualul Guvern Orban, în acest moment.
Prim-vicepremierul Raluca Turcan susține că PNL s-a folosit de toate instrumentele constituționale pentru a face ca moțiunea de cenzură a PSD să nu treacă în Parlament. Potrivit spuselor sale, în acest moment nu există o majoritate parlamentară care să poată demite Guvernul condus de Ludovic Orban, iar acest lucru a fost demonstrat de faptul că PSD nu a reușit să asigure cvorumul la vot.
„Acum nu a avut cvorum, deci nu există o majoritate care să dărâme acest guvern în momentul de faţă, ceea ce e un lucru bun, pentru că putem să ne facem treaba în continuare. Vom vedea ce se întâmplă pe parcurs. Aud tot felul de speculaţii, că urmează să depună o altă moţiune. Foarte bine”, a declarat Raluca Turcan.
Ea a precizat că moţiunea a fost depusă în momentul alegerii lui Marcel Ciolacu la conducerea partidului, iar acest lucru i-a dat forță în alegerile interne. Raluca Turcan a mai spus că nu se poate pronunța dacă moțiunea a fost depusă la cacealma sau cu dorința ca să pice guvernul.
Totodată, Raluca Turcan a spus că reprezentanții Guvernului au negociat cu fiecare parlamentar în parte în vederea respingerii moţiunii de cenzură depusă de social-democraţi.
„Aceste zile ne-au consumat ceva timp şi energie, pentru că orice moţiune de cenzură cu un guvern care nu are majoritate parlamentară presupune ca membrii Guvernului să discute cu fiecare parlamentar şi să încerce să îi atragă în susţinerea Guvernului şi respingerea moţiunii de cenzură. Ce s-a întâmplat astăzi însă cred că ţine în acelaşi timp şi de o neadecvare a depunerii acestei moţiuni de cenzură”, a mai declarat Raluca Turcan.
Totodată, liderul liberal a spus că Guvernul are nişte provocări importante la care trebuie să răspundă în perioada următoare, exemplificând cu începutul anului şcolar, organizarea alegerilor, gestionarea crizei sanitare şi măsurile de relansare economică.