"Deşi Ordonanţa 94/2014 a fost corectată în Parlament prin eliminarea articolelor care dădeau dreptul unei persoane să renunţe unilateral la titlul de doctor, Victor Ponta, va putea să beneficieze de efectele ordonanţei şi să renunţe la titlul de doctor deoarece a făcut deja solicitarea. Obiectivul PSD a fost atins", a precizat Turcan.

Ea a arătat că abuzul acestei ordonanţe trebuia corectat în Parlament şi de aceea parlamentarii PNL au votat în favoarea modificărilor, dar până acum ordonanţa şi-a produs efectele.

"În Parlament a fost corectat prin vot abuzul acestei Ordonanţei pentru viitor, dar nu se aplică retroactiv, iar ordonanţa şi-a produs efectele şi Victor Ponta rămâne beneficiarul ei", a explicat Turcan.

Turcan a mai arătat că singura soluţie ar fi ca Victor Ponta să-şi retragă solicitarea de renunţare la titlu de doctor, adăugând că nu crede că acest lucru se va întâmpla.

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, să elimine din textul ordonanţei nr 94/2014 de modificare a legii educaţiei prevederea care dădea dreptul unei persoane să renunţe unilateral la titlul de doctor, care îi permitea lui Victor Ponta să renunţe la titlul de doctor.

Deputaţii au adoptat, cu 311 voturi pentru, 2 împotrivă şi 11 abţineri, Ordonanţa, acceptând propunerea comisiei de învăţământ de a elimina textul potrivit căruia titularul unui titlu ştiinţific putea solicita Ministerului Educaţiei reunţarea la titlul în cauză, Minisrterul urmând să ia act de renunţare printr-un ordin de revocare.