Evenimentul Zilei > Justitie > Cetățean TURC, URMĂRIT internațional pentru RĂPIREA propriilor COPII din Suedia, prins și ARESTAT la Constanța
Cetățean TURC, URMĂRIT internațional pentru RĂPIREA propriilor COPII din Suedia, prins și ARESTAT la Constanța

Cetățean TURC, URMĂRIT internațional pentru RĂPIREA propriilor COPII din Suedia, prins și ARESTAT la Constanța

Un bărbat, de 45 ani, cetățean turc, urmărit internațional pentru răpirea celor doi copii, faptă comisă în Suedia, pentru a-i duce în Turcia, a fost prins de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Constanța. Copiii au fost preluați de mamă, iar cetățeanul turc va fi extrădat în Suedia.

Poliţiştii Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța au depistat, într-un hotel din oraș,  un bărbat, de 45 de ani, cetățean turc, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile suedeze. "Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unei infracțiuni de răpire de copii în circumstanțe agravante, faptă comisă în Suedia. Bărbatul a părăsit statul suedez cu cei doi copii ai săi, în vârstă de 5, respectiv 8 ani, fără consimțământul mamei acestora", potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu.

Pentru depistarea fugarului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională-IGPR. Cetățeanul turc ar fi fost în divorț cu soția lui suedeză, fapt pentru care bărbatul a gândit că cei doi băieți ai cuplului ar primi o educație mai bună în Turcia. De aceea i-a luat pe băieți în mașină și au părăsit împreună Suedia fără știința soției. Femeia a anunțat imediat autoritățile suedeze care au alertat polițiile europene.

Bărbatul și cei doi copii au fost depistați la punctul de trecere a frontierei de la Ostrov-Silistra și, fiind dat în urmărire internațională, a fost oprit de autoritățile române. Cei doi băieți au fost preluați de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța până la sfârșitul săptămânii trecute când a venit mama lor din Suedia și i-a luat acasă. Bărbatul a fost inițial cercetat sub control judiciar însă, după completarea cercetărilor, Curtea de Apel Constanța a emis mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în Arestul IPJ Constanța, pentru extrădarea în Suedia.