Evenimentul Zilei > Sport > Tunul vieţii pentru Ion Țiriac? 6,8 miliarde dolari, atenţie! Dezvăluiri în premieră
Tunul vieţii pentru Ion Țiriac? 6,8 miliarde dolari, atenţie! Dezvăluiri în premieră

Tunul vieţii pentru Ion Țiriac? 6,8 miliarde dolari, atenţie! Dezvăluiri în premieră

Într-un interviu acordat recent, miliardarul Ion Țiriac s-a decis să dezvăluie detaliile unei discuţii cu unul dintre cei mai bogaţi oameni din fotbalul european.

În discuţia cu jurnaliştii gsp.ro, Ion Ţiriac a răspuns întrebărilor despre Dinamo, clubul său de suflet pe care a încercat să-l ducă în elita fotbalului din Europa.

Discutând şi despre starea actuală a fotbalului românesc, Ţiriac a dezvăluit că i-a propus influentului om de afaceri Nasser Al-Khelaifi (patronul echipei PSG) să preia Dinamo.

Fost jucător de tenis, Nasser Al-Khelaifi intenţionează să cumpere turneul Masters 1000 de la Madrid, pe care Țiriac îl deține de 11 ani.

În cadrul acestei discuţii, Ion Ţiriac a profitat de ocazie şi i-a propus celui care conduce PSG să investească şi la Dinamo, grupare vândută recent de Ionuţ Negoiţă.

„Eu cunosc niște proprietari de cluburi. Pe proprietarul lui Paris Saint-Germain îl cunosc bine de tot, aproape a cumpărat Madridul (n.r. – turneul de tenis).

În fotbal, e o industrie, nu mai e ca pe vremea noastră. Îți dau cuvântul meu de onoare că i-am zis lui Nasser: «Hai să luăm Dinamo București!».

Doha a început fotbalul acum 15 ani, iar emirul a făcut din sport prioritatea numărul unu”, a afirmat Țiriac în interviul acordat celor de la gsp.ro.

Nasser Al-Khelaifi are numeroase afaceri foarte profitabile în Qatar, iar în 2016, L’Equipe l-a numit „cel mai puternic om din fotbalul francez”.

Influenţa acestuia nu mai este de mult timp o noutate în lumea fotbalului, în care se ştie că  Nasser Al-Khelaifi face parte și din comitetul executiv al UEFA.

În iunie 2019, prestigioasa revistă Forbes publica un top al celor mai patroni din fotbal de top, iar şeful finalistei Ligii Campionilor era prezent în Top 10:

1. Carlos Slim (Real Oviedo, 59,2 miliarde dolari

2. Francois Pinault (Rennes), 31,7 miliarde dolari

3. Mansour bin Zayd (Manchester City), 23 miliarde dolari

4. Dietrich Mateschitz (New York Red Bulls), 18,9 miliarde dolari

5. Andrea Angnelli (Juventus), 15,9 miliarde dolari

6. Roman Abramovich (Chelsea), 12,4 miliarde dolari

7. Philip Anschutz (LA Galaxy), 11 miliarde dolari

8. Stanley Kroenke (Arsenal), 8,8 miliarde dolari

9. Zhang Jindong (Inter)/Dmitri Rybolovlev (Monaco), 6,8 miliarde dolari

10. Nasser Al Khelaifi (PSG), 6,2 miliarde dolari

Foto: Ion Ţiriac

sursa: gsp.ro