Tudorel Toader un ministru cu multă atitudine în Justiție

Tudorel Toader un ministru cu multă atitudine în Justiție

Judecătorul Tudorel Toader (57 de ani) este printre miniștii care au rămas în funcție din Guvernul Grindeanu. Acesta a fost un inovator întrucât a dispus un audit al Parchetului General și al DNA. Mia mult a decis secretizarea Arhivei SIPA. Tudorel Toader s-a născut la data de 25 martie 1960 în com. Vulturu (judeţul Vrancea). A urmat între anii 1982-1986 cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza" Iaşi, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. După absolvirea Facultăţii, a fost numit în funcţia de procuror la Procuratura Locală Panciu, jud. Vrancea (1986-1990). Ulterior, conform Wikipedia, a fost rând pe rând judecător , avocat profesor universitar.

Tudorel Toader a fost numit in funcţia de judecător la Curtea Constituţională la propunerea Camerei Deputatilor. Numirea sa ca judecator a venit din partea Grupului parlamentar al Partidului National Liberal, iar în acel moment s-a speculat că deputatul PNL de Iaşi, Relu Fenechiu, a fost unul dintre principalii săi susţinatori.

Tudorel Toader este decan la Facultatea de Drept a Universităţii "Al.I. Cuza" Iaşi. Avocatul unui liberal acuzat de corupţie Fotoreporterii de la ziarul "Bună Ziua Iaşi" l-au suprins pe judecătorul de la Curtea Constituţională, Tudorel Toader, în anul 2009, atunci când venea să petreacă la ziua deputatului PNL, Relu Fenechiu. Printre invitaţii la petrecere mai erau şi Radu Prisecaru, fostul prefect PNL al judeţului Iaşi şi fost şef al organizaţiei PNL Iaşi, trimis în judecată pentru corupţie şi condamnat, în primă instanţă, la patru ani de închisoare cu executare.

De altfel, Tudorel Toader, în 2006, avocatul fostului prefect, pe care l-a reprezentat la bară atunci când DNA a cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Printre doctoranziii pe care au fost îndrumaţi de Tudorel Toader a fost deputatul PNL Alina Goghiu. Alina Gorghiu a susţinut, în ianuarie 2012, teza de doctorat "Infracţiuni contra drepturilor electorale", conducător ştiinţific Tudorel Toader.

Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine aproape trei hectare de teren agricol în Vulturu, un hectar de pădure la Fitioneşti, un teren agricol de 17.800 mp la Focşani, un teren intravilan de 170 mp la Iaşi. Totodată, Tudorel Toader deţine două case de locuit în Vulturu, un apartament în Focşani, o casă şi două apartamente la Iaşi. Apartamentul din Focşani l-a închiriat unei firme de securitate, dar în urmă cu ceva timp Toader Tudorel ne-a declarat că vrea să-l transforme în cabinet de avocatură. "Am vrut să fac un cabinet de avocatură la Focşani, dar în 2006, când am ajuns la Curtea Constituţională, eram în incompatibilitate. Mandatul meu este până în 2016 şi gândul meu este să fac avocatură după acea perioadă. Băiatul meu termină Dreptul şi se va face avocat şi cum suntem legaţi de Vrancea intenţionăm în continuare să facem cabinet”, a spus  Tudorel Toader. Potrivit declaraţiei de avere din anul 2016, Toader Tudorel a avut venituri de 266.578 de lei ca profesor la Universitatea Al. I. Cuya din Iaşi şi 207.646 lei pentru activitatea de la Curtea Constituţională. Acesta  a mai primit diferite sume de bani pentru activităţi la Universitatea de Vest din Timişoara, la Universitatea Titu Maiorescu, Consiliul Suprem al Magistraturii. Soţia sa a avut venituri de 48.000 de lei, din calităţile de profesor la Universitatea de Meidicnă şi Farmacie din Iaşi şi medic primar la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

 

Ne puteți urmări și pe Google News