Evenimentul Zilei > Monden > Tudor Gheorghe, răspuns de 10 pentru cei care l-au făcut comunist!
Tudor Gheorghe, răspuns de 10 pentru cei care l-au făcut comunist!

Tudor Gheorghe, răspuns de 10 pentru cei care l-au făcut comunist!

Atacurile din ultima vreme l-au lăsat rece pe Tudor Gheorghe. Reputatul artist le răspunde celor care au aruncat cu zoaie în munca și viața sa.

Într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, la Antena 3, Tudor Gheorghe a vorbit despre acuzele ce i-au fost aduse. Despre faptul că ar fi nostalgic al regimului comunist, maestrul nici măcar n-a avut puterea să se revolte.

„Când am trecut din copilărie în adolescență, viața mea s-a frânt. Tatăl meu a fost condamnat politic pentru 22 de ani! Eu cu două surori ale mele, cu mama, țărancă cu două clase, am rămas pe drumuri… Norocul nostru a fost că, în satu din care veneam,re oamenii îl știau pe tata, oamenii îl respectau pe tata”, a povestit Tudor Gheorghe.

Aceasta a fost cea mai dificilă perioadă a vieții sale. „Era îngrozitor”, își amintește artistul.

În schimb, detractorilor de azi, Tudor Gheorghe le va răspunde pe scenă, printr-un nou spectacol. Creația sa artistică merge mai departe, „am de făcut lucruri atât de importante încât nici nu am vrut să vorbim, nici să aducem vorbă în emisiune despre ce s-a întâmplat”.

„Nici nu aș fi venit, dar argumentele tale, trei mi-ai spus la telefon, de ce trebuie să vin să stăm de vorbă, și mi-au plăcut foarte tare, că publicul, fanii mei au dreptul să știe poziția mea, ei chiar iubindu-mă. Pentru cei care nu știu despre mine, aș vrea să spun că acum mi-am dat seama câte am făcut și cât de greu e. Să-ți permiți să faci nu unul, nu două, ci trei sau patru spectacole best-of din opera ta mi se pare un lucru absolut dificil. Multe spectacole am făcut. Cel la care lucrez – premiera va avea loc luna aceasta la Chișinău – se cheamă «Risipitorul de frumuseți, volumul I»”, a dezvăluit Tudor Gheorghe.

„Risipitorul de frumuseți” este un spectacol în care Tudor Gheorghe selectează „cele mai frumoase poeme din tot ce am scris, din toate cântecele mele, care sunt peste 300”.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: