Trupele rusești vor fi monitorizate prin sateliți: Bruxelles a anunțat noi măsuri de sprijin pentru Ucraina

Trupele rusești vor fi monitorizate prin sateliți: Bruxelles a anunțat noi măsuri de sprijin pentru Ucraina Sursă: Cateyeperspective | Dreamstime.com

Este a șasea zi a celui mai mare asalt asupra unei țări europene după cel de-al Doilea Război Mondial. Luptele din Ucraina se desfășoară pe mai multe fronturi. În acest context, oficialii de la Bruxelles au decis să sară în ajutorul Ucrainei cu noi informații privind mișcările trupelor rusești în teritoriu, furnizate prin intermediul sateliților.

Războiul din Ucraina îngrozește întreaga lume. Mai multe detonări puternice au fost auzite în jurul orei locale 18:40, 28 februarie, la est de centrul orașului Kiev. Au fost cele mai mari explozii care au marcat ziua de luni, urmate de declanșarea sirenelor în tot orașul.

Aliații occidentali se luptă să ajute Ucraina, al cărei președinte a semnat, luni seară, cererea oficială de aderare la UE. Liderii europeni aplică sancțiuni împotriva Rusiei.

Ucraina primește informații despre militarii ruși cu ajutorul sateliților

Potrivit celor mai noi informații, Uniunea Europeană a cerut centrului său de la Madrid să analizeze informațiile obținute prin satelit și să furnizeze Ucrainei detalii despre mișcările trupelor rusești, potrivit Reuters,

Ne puteți urmări și pe Google News

Țările membre ale blocului comunitar sunt hotărâte să își sporească și mai mult sprijinul militar bilateral acordat Kievului.

Înaltul emisar al blocului, Josep Borrell, a declarat într-o conferință de presă că sancțiunile UE impuse Rusiei vor avea un cost semnificativ pentru Europa. Dar, „trebuie să fim pregătiți să plătim acest preț, altfel va trebui să plătim un preț mult mai mare în viitor”, a spus Borrell.

Bruxelles continuă să sprijine Kievul

De altfel, Uniunea Europeană a transmis, anterior, că pune la bătaie o sumă de 450 milioane de euro pentru arme și echipamente ce ar urma să fie furnizate Ucrainei.

Refugiații ucraineni sunt și ei ajutați de Comisia Europeană, care a anunțat că va propune reguli pentru a veni în sprijinul acestora. Persoanele strămutate ar urma să primească protecție temporară imediată, fără o procedură de azil de lungă durată.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat că nu știe câte persoane vor părăsi Ucraina, dar blocul comunitar al celor 27 de state membre ar trebui „să se pregătească pentru milioane” de refugiați.

Sute de mii de ucraineni au pătruns în UE din cauza războiului rusesc împotriva Ucrainei, a spus ea.

G7 amenință cu noi sancțiuni împotriva Rusiei

Grupul G7 al celor mai importante națiuni industrializate a avertizat Moscova că s-ar putea confrunta cu sancțiuni suplimentare dacă războiul din Ucraina va continua.

Miniștrii de externe din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite au convenit, de asemenea, pe 27 februarie, că orice câștig militar rusesc în Ucraina nu va fi recunoscut internațional.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, care s-a întâlnit cu miniștrii G7, a declarat că înalții diplomați au discutat despre „noi sancțiuni dureroase pentru a opri războiul lui Putin”.