Aşadar, printre produsele americane ce vor fi taxate de astăzi de UE se numără oțelul și aluminiul, dar și bunuri de larg consum americane populare, cum ar fi: untul de arahide,Whisky-ul, blugii și motocicletele.

„Nu am vrut să ajungem aici”, a spus comisarul european al comerțului Cecilia Malmstrom, adăugând că decizia „unilaterală și nejustificată” a Statelor Unite a obligat UE să răspundă cu aceeași monedă. Ea a mai spus că tarifele europene vor fi abolite de îndată de Washingtonul își va anula propriile tarife, notează Express.

Daimler, care deţine Mercedes, a scăzut cu 4,2% pe piaţa de capital în această săptămână, BMW a scăzut cu 3%, iar Volkswagen a scăzut cu 3%. Iar BMW a avertizat că au nevoie de "opțiuni strategice", pe măsură ce tensiunile comerciale se intensifică.

UE a făcut astăzi represalii față de noile tarife ale lui Trump răspunzând cu aceeaşi monedă. Din start este un război care dăunează în primul rând consumatorilor prin creșterea prețurilor și dăunează exportatorilor pe măsură ce costurile cresc. UE, care are rolul de a proteja  piața unică, întreprinderile mari din Europa și pe fermieri, din acest motiv,de astăzi, a trecut la taxarea produselor americane.