Evenimentul Zilei > International > Trump a primit RĂSPUNSUL: De ASTĂZI Uniunea Europeană TAXEAZĂ produsele care provin din SUA
Trump a primit RĂSPUNSUL: De ASTĂZI Uniunea Europeană TAXEAZĂ produsele care provin din SUA

Trump a primit RĂSPUNSUL: De ASTĂZI Uniunea Europeană TAXEAZĂ produsele care provin din SUA

Merkel se arată extrem de supărată pe Trump deoarece giganții germani din industria auto sunt primele victime ale războiului comercial declanşat de preşedintele SUA. Tarifele UE pe unele importuri de produse americane au intrat în vigoare astăzi ca răspuns la decizia președintelui Donald Trump de a impune tarife de 25% pe importurile oțel și de 10% pe cele de aluminiu.

Aşadar, printre produsele americane ce vor fi taxate de astăzi de UE se numără oțelul și aluminiul, dar și bunuri de larg consum americane populare, cum ar fi: untul de arahide,Whisky-ul, blugii și motocicletele.

„Nu am vrut să ajungem aici”, a spus comisarul european al comerțului Cecilia Malmstrom, adăugând că decizia „unilaterală și nejustificată” a Statelor Unite a obligat UE să răspundă cu aceeași monedă. Ea a mai spus că tarifele europene vor fi abolite de îndată de Washingtonul își va anula propriile tarife, notează Express.

Daimler, care deţine Mercedes, a scăzut cu 4,2% pe piaţa de capital în această săptămână, BMW a scăzut cu 3%, iar Volkswagen a scăzut cu 3%. Iar BMW a avertizat că au nevoie de "opțiuni strategice", pe măsură ce tensiunile comerciale se intensifică.

UE a făcut astăzi represalii față de noile tarife ale lui Trump răspunzând cu aceeaşi monedă. Din start este un război care dăunează în primul rând consumatorilor prin creșterea prețurilor și dăunează exportatorilor pe măsură ce costurile cresc. UE, care are rolul de a proteja  piața unică, întreprinderile mari din Europa și pe fermieri, din acest motiv,de astăzi, a trecut la taxarea produselor americane.