Acest ajutor financiar va garanta Statelor Unite prioritatea asupra 100 de milioane de prime doze, în caz că acest vaccin își va dovedi eficiența.

Administrația lui Donald Trump a lansat Operațiunea Warp Speed în încercarea de a produce 300 de milioane de vaccin până în ianuarie 2021

Spre deosebire de Europa și alte țări , Statele Unite nu participă la colectarea de fonduri internaționale în acest scop.

Guvernul Statelor Unite a investit miliarde de dolari în proiecte rivale ale mai multor firme „biotech” și laboratoare, bazate pe tehnologii diferite, pentru a finanța studii clinice și, în paralel, construcția de locații de producție la scară largă de vaccinuri.

Nmaivorbind de cumpărarea a 92% din producția de antiviral Remdesivir, până în septembrie, primul medicament care și-a dovedit o oarecare eficacitate în maladia Covid-19.

Operația Warp Speed ​​creează un portofoliu de vaccinuri pentru a crește șansele ca noi să avem cel puțin un vaccin sigur și eficient până la sfârșitul anului, a declarat secretarul Sănătății, Alex Azar.

Investiția ministerelor Sănătății și Apărării în compania Novavax, cu sediul în Maryland, ar trebui să garanteze fabricarea a 100 de milioane de doze până la sfârșitul acestui an, pentru a fi utilizate în studiile clinice și, eventual, pentru o campanie de vaccinare, în caz de omologare.

Novavax a început studii clinice pe 130 de persoane în Australia în mai, cu finanțare de la CEPI, o coaliție public-privată dedicată finanțării vaccinurilor. Rezultatele nu sunt încă cunoscute.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE