Evenimentul Zilei > EVZ Special > Trump se grăbește. 1,6 miliarde de dolari pentru un nou vaccin
Trump se grăbește. 1,6 miliarde de dolari pentru un nou vaccin

Trump se grăbește. 1,6 miliarde de dolari pentru un nou vaccin

Guvernul american a anunțat că această sumă va fi alocată companiei de biotehnologie Novavax, în sprijinul dezvolării unui vaccin pentru virusul SARS-CoV-2.

Acest ajutor financiar va garanta Statelor Unite prioritatea asupra 100 de milioane de prime doze, în caz că acest vaccin își va dovedi eficiența.

Administrația lui Donald Trump a lansat Operațiunea Warp Speed în încercarea de a produce 300 de milioane de vaccin până în ianuarie 2021

Spre deosebire de Europa și alte țări , Statele Unite nu participă la colectarea de fonduri internaționale în acest scop.

Guvernul Statelor Unite a investit miliarde de dolari în proiecte rivale ale mai multor firme „biotech” și laboratoare, bazate pe tehnologii diferite, pentru a finanța studii clinice și, în paralel, construcția de locații de producție la scară largă de vaccinuri.

Nmaivorbind de cumpărarea a 92% din producția de antiviral Remdesivir, până în septembrie, primul medicament care și-a dovedit o oarecare eficacitate în maladia Covid-19.

Operația Warp Speed ​​creează un portofoliu de vaccinuri pentru a crește șansele ca noi să avem cel puțin un vaccin sigur și eficient până la sfârșitul anului, a declarat secretarul Sănătății, Alex Azar.

Investiția ministerelor Sănătății și Apărării în compania Novavax, cu sediul în Maryland, ar trebui să garanteze fabricarea a 100 de milioane de doze până la sfârșitul acestui an, pentru a fi utilizate în studiile clinice și, eventual, pentru o campanie de vaccinare, în caz de omologare.

Novavax a început studii clinice pe 130 de persoane în Australia în mai, cu finanțare de la CEPI, o coaliție public-privată dedicată finanțării vaccinurilor. Rezultatele nu sunt încă cunoscute.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: